woensdag 27 maart 2013

De kleine troonopvolger deel 1

Misschien hebben jullie wel gezien dat de kopfoto is veranderd. Deze heeft het thema troonopvolgers. Er zal elke maand een nieuw thema komen. In deze maand zullen dan extra logjes rondom dat thema komen.

~April 2013 Troonopvolgers~
De eerste log in het maandelijkse thema troonopvolgers gaat over troonopvolger Elisabeth!

Prinses Elisabeth is de oudste dochter van prins Fillip (Hertog van Brabant) en prinses Mathilde. Prins Fillip is een zoon van koning Albert en koningin Paola. Elisabeth heeft 2 broertjes: Gabriel en Emmanuel en een zusje: Eleonore.

Prinses Elisabeth is geboren op 25 oktober 2001 om 21:58. Ze is geboren in het Erasmusziekenhuis te Anderlegt. Bij haar geboorte woog ze 2930 gram en was haar lichaamslengte 49,50 centimeter. Haar vader tijdens de aankondiging van de geboorte: 'Het is een echt vrouwtje'. De eerste babyfoto's:

Elisabeth is gedoopt op 9 december 2001 in de kapel van het kasteel van Ciergnon in de Belgische Ardennen. Ze is gedoopt door Kardinaal Godfried Danneels hij is primaat van Belgie en aardsbisschop van Mechelen-Brussel. Haar peter is haar neef Amedeo, hij is een zoon van prinses Astrid. Haar meter is haar tante gravin Helena, een zus van prinses Mathilde. De betekenis van haar namen: Elisabeth verwijst naar koningin Elisabeth, een voorouder; Theresia verwijst naar een Rooms-Katholieke heilige; Maria verwijst naar de Heilige Maagd Maria, een gewoonte aan het hof; Helena verwijst naar haar tante en meter. Doopfoto's:

Prinses Elisabeth is 2 keer bruidsmeisje geweest. De eerste keer bij haar oom Laurent en haar 'nieuwe' tante Claire(12 april 2003). De tweede keer bij haar tante en meter Helena. Bruidsmeisjefoto's:


Prinses Elisabeth gaat nu naar het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Zij is de eerste troonopvolger die les krijgt in het Nederlands. Sinds september 2007 volgt Elisabeth ook danslessen in het Nederlands aan de gemeentelijke Muziekacedemie te Asse. Schoolfoto's:
Prinses Elisabeth op Nationale Feestdagen.Verder heeft ze ook nog officiele opdrachten uitgevoerd. Deze foto's worden helaas niet gepubliceerd i.v.m. de tijd. Ik wil graag alle troonopvolgers in april behandeld hebben!
© foto's met toestemming van ppe-agency

1 opmerking:

  1. Wat heb je weer je best gedaan!! Ontzettend leuk logje is het geworden! Echt origineel ook. De doopfoto's zijn voor mij nog onbekend; vooral de foto dat Filip haar een kusje geeft is zó lief..

    BeantwoordenVerwijderen