maandag 8 april 2013

De jonge jaren van konginin Emma

Koningin Emma, de 2e vrouw van Koning Willem III, is geboren in Arolsen als dochter van  vorst George van Waldeck-Pyrmont en vorstin Helena, geboren als prinses van Nassau, op 2 augustus 1858. Haar grootmoeder Emma, Prinses van Anhalt-Bernburg, de moeder van vorst Geroge, is de dag ervoor overleden, reden te meer om het prinsesje naar haar te vernoemen.

Tot degenen die een felicitatie sturen, behoort ook de Nederlandse koning Willem III, niet wetende dat zij 20 jaar later zijn bruid zou worden. Na de dochters Sophie, Pauline en Marie, is het nu Emma, een naam die overigens pas een paar weken na de geboorte bekend wordt gemaakt. Haar doop in de slotkapel van Arolsen laten de gelukkige ouders weten dat het kleine meisje als Adelheid Emma Wilhelmina Theresia door het leven zal gaan, met als roepnaam dus Emma. Na haar worden er nog 2 meisjes geboren, Helena en Elisabeth en een jongen Friedrich. Emma groeide op in Schloss Arolsen.

Met dank aan Anja!

2 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Ik heb die foto van het hele gezin nog nooit gezien. Wat lijkt Emma op Juliana. En zelfs Amalia zie ik er nog wel een beetje in terug. Groetjes van Anka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Anka, volgens mij heeft royaltykids er weer een nieuwe bezoeker bij! Van harte welkom! Misschien wil je de volgende keer niet anoniem maar kiezen voor naam/URL. Je kunt ook alleen een naam zonder website invoeren! Ik hoop dat je gezellig blijft kijken en reageren op royaltykids!
   Groetjes Jacobien(beheerster)

   Verwijderen