dinsdag 23 april 2013

De kleine troonopvolger deel 7

Helaas is dit alweer het laatste deel in het maandelijks thema de kleine troonopvolger. De laatste keer besteden we tijd aan Ingrid-Alexandra. Geniet ook deze keer weer mee over deze jonge troonopvolger...

Ingrid-Alexandra is geboren op 24 januari 2004 om 13 minuten over 9 's ochtends. Ze is geboren in het rijkshospitaal van Oslo. Ze woog toen 3686 gram en was 51 cm lang. Ingrid is de oudste dochter van Haakon en Mette-Marit. Ze heeft een halfbroer, Marius, en een broertje, Sverre Magnus. In 1990 werd de grondwet van Noorwegen veranderd, hierdoor is Ingrid-Alexandra troonopvolger en niet haar broertje Sverre.
Ingrid-Alexandra is gedoopt op 17 april 2004. Ze is gedoopt door Bisschop Gunnar Stalsett in de kapel van het koninklijk paleis in Oslo. Haar peetouders zijn: opa Harald van Noorwegen, kroonprins vrederik van Denemarken, kroonprinses Victoria van Zweden, kroonprins Felipe prins van Asturië van Spanje, haar tante prinses Martha Louise van Noorwegen en haar oma van haar moederskant Marit Tjessem.
Skieen januari 2005
Ingrid-Alexandra 1 jaar!
Skiwedstrijden maart 2005
Nationale feestdag 17 mei 2005
Op 3 december 2005 kreeg prinses Ingrid-Alexandra er een broertje bij!
December 2009, Ingrid werd bijna 6, beleefde ze haar eerste officiele opdracht.
Op 19 juni 2010 is Ingrid bruidsmeisje op het huwelijk van haar peettante Victoria, kroonprinses van Zweden.
De eerste schooldag van Ingrid-Alexandra vierde ze op 19 augustus 2010 op een lokale openbare school. Deze school volgde haar halfbroer ook. Ingrid is het eerste lid van de koninklijke familie die naar een lokale school gaat. De andere leden werden naar Oslo gestuurd om daar naar school te gaan. Haar ouders kozen voor deze school omdat ze willen dat Ingrid een gewone jeugd krijgt, voor zover dit mogelijk is!
Toen haar ouders 10 jaar getrouwd waren, augustus 2011, las Ingrid samen met haar peettante Martha Louise uit de bijbel. Dit gebeurde tijdens de dienst in de domkerk van Oslo.
December 2012, Ingrid-Alexandra woonde samen met haar vader, kroonprins Haakon, een interview bij van een Noors tv-programma. Haar moeder zou eigenlijk meegaan maar omdat zij ziek was ging kroonprins Haakon mee.
© foto met toestemming van ppe-agency

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuke informatieve log! Ze is een leuk meisje om te zien. Leuke foto's erbij vooral de eerste!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk overzicht. Volgens mij krijgen wij over 30 jaar heel veel vrouwen aan het roer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastische collage's in deze blog, prinses Ingrid-Alexandra is een guitig meisje. Vooral de foto's van haar baby en peutertijd zijn superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het zo'n leuk meisje!Er zijn zoveel leuke foto's van haar, dat ik het zelf altijd lastig vind, om te kiezen! Heel leuk gedaan weer!

  BeantwoordenVerwijderen