woensdag 24 juli 2013

Troonswisseling Belgie

Vandaag vond de troonswisseling in België plaats! En kreeg België een nieuwe Koning, Filip. En zijn vrouw Mathilde werd Koningin. En prinses Elisabeth mag zich nu Kroonprinses noemen. Een foto verslag van deze dag. Het is net een herhaling van 30 April.

Abdicatie:

De officiële abdicatie vond plaats in een kleine zaal. De handtekening van Albert werd om 10:45 uur onder de acte gezet. En hiermee was Filip officieel Koning.


Eed aflegging:

Hierna moest Filip de eed afleggen. Dit gebeurde in een klein zaaltje in aanwezigheid van zijn familie, inclusief zijn 4 kinderen.


Balkonsessie:

Toen volgde er een hele leuke en aandoenlijke balkonsessie. De Koning en Koning verschenen op het balkon. Toen kwamen Albert en Paola erbij. En als laatste de 4 kinderen van Filip en Mathilde, Elisabeth, Gabriel, Emmanuel en Eleonore. Er werden hele leuk foto’s gemaakt.


Defilé:

Als laatste activiteit voor de kinderen was er het militair defilé. Die vind elk jaar plaats op de nationale feestdag, en word door een aantal leden bijgewoond. Dit jaar dus door bijna heel de familie. De kinderen van Filip en Mathilde leken dit het minst leuke te vinden. Vooral bij Eleonore en Elisabeth was de verveling van de gezichten af te lezen. We zagen ook de kinderen van Astrid en Lorenz, Joachim ontbrak.


Geplaats door Lichelle, www.kleineroyals.wordpress.com. Niet overnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten