donderdag 31 oktober 2013

Opa en oma deel 6

Dit is helaas alweer het laatste deel in de opa en oma serie! Ik hoop dat jullie van al deze beelden nog genieten! In deze log foto's van de opa's en oma's die geen speciale plaats hier gekregen hebben. Ik heb ook nog een paar kiekjes van Juliana met haar kleinzoon Willem-Alexander voor de oudere bezoekers onder ons misschien ook wel interessant! Tenslotte is Juliana ook 14 keer oma geweest. Ze heeft zelfs een kleindochter die naar haar vernoemd is: Juliana!
Koningin Beatrix is inmiddels al 8 keer oma! Geregeld zien we haar met een aantal kleinkinderen. En als er een kleinkind geboren is komt er zeker een foto van haar en haar kleinkind! Eloise, Amalia, Claus-Casimir, Luana, Alexia, Leonore, Zaria en Ariane zeggen allemaal oma tegen onze prinses. Opa Claus heeft alleen Eloise nog meegemaakt en daar zijn dan ook erg mooie foto's van, met een bijzondere waarde!.
 Sofia en Juan-Carlos hebben een goede band met hun kleindochter Leonor en Sofia. Een paasmis zonder dat Leonor en Sofia aan de hand van oma lopen is niet in te denken! Ze zijn niet weg te slaan bij hun oma. Maar oma moet haar aandacht ook delen met haar andere kleinkinderen. Ook de kinderen van Elena, Viktoria en Felipe-Juan, krijgen veel aandacht, maar helaas gebeurt dit meer achter de schijnwerpers.
 Dan hebben we ook nog een hele kersverse opa en oma. Carl-Gustav en Silvia hebben nu nog 1 kleinkind, Estelle, maar volgend jaar hopen ze een tweede kleinkind te verwelkomen! Deze opa en oma zijn heel trots op hun kleindochter en dat is te zien. Bij elke gelegenheid waar Estelle en haar grootouders zijn, zie je opa en oma standaard naar Estelle lopen. Ook legt oma Silvia heel veel dingen aan Estelle uit! Wat wordt ze al een grote peuter.
 Een andere opa en oma, uit Denemarken. Margrethe en Henrik laten zich standaard 1 keer in het jaar met hun kleinkinderen zien. Verder is het nog een verrassing hoe vaak we ze met de kleinkinderen zien! Zoals bij elke opa en oma is een doopgelegenheid natuurlijk de ideale manier om met elkaar even voor de pers te poseren maar zij doen het op hun eigen manier. Een soort familie reünie met de pers erbij!
 Margrethe en Henrik hebben inmiddels 8 kleinkinderen. 4 van Mary en Frederik en 4 van Marie en Joachim. Christian, Isabella, Vincent, Josephine, Nikolai, Felix, Henrik en Athena zijn dol op hun opa en oma. Maar opa en oma zijn ook dol op hen!
Er wordt zo af en toe een generatie troonopvolgers foto vrijgegeven. Daarop zie je altijd een opa/oma, papa/mama en een kleinzoon/dochter. Het leuke aan die foto's is de ongedwongen lach op de gezichtjes van de kinderen. Zo kunnen ook zij een 'normaal' leven leiden.
 Ook in Noorwegen kennen we een koninklijke opa en oma. Dit zijn Harald en Sonja. Hun kleinkinderen zijn Marius, Ingrid-Alexandra, Sverre-Magnus, Leah, Maud en Emma. 2 jongens en 4 meisjes! Helaas zien we de kinderen van Martha Louise en Ari Behn niet zo vaak. Maar Ingrid-Alexandra zien we met allerlei gelegenheden de hand van oma grijpen!
 De spaanse familie gaat altijd met elkaar op vakantie. Grote kans, als je naar Malorca gaat, dat je om Sofia met 1 van haar kleinkinderen tegen komt! Sofia trekt erg veel met haar kleinkinderen op en in de vakantie heeft ze geen overvolle agenda en dus genoeg tijd voor 9 kleinkinderen.
 Vaak proberen de opa's en oma's een zwaai, lach of lief blikje voor de pers bij hun kleinkinderen voor elkaar te krijgen. Dit levert natuurlijk de bijzonderste foto's op!
Luana en Zaria zijn 2 verlegen prinsesjes. En ja dat mag ook wel als je alleen bij de doop van een achternichtje komt en er hordes camera's op jou gericht zijn. Maar bij het zien van oma Beatrix knappen de meisjes weer op. Een handje voor oma en gezellig met oma langs de pers, moeilijk toch?
 Er is een hele band tussen Amalia en Beatrix. Allebei zijn ze, als het goed is, een tijdje koningin van Nederland (geweest). Oma kan alles aan Amalia uitleggen. Wat moet je vooral niet doen en wat juist wel? En natuurlijk hebben ze allebei een speciale liefde voor paarden!
 Ook de kleine William heeft een oma, de huidige koningin van Engeland, Elizabeth. Al zijn er niet zoveel foto's van dan maar een doopfoto!
 Net als bij de doop van Harry!
 Een koninklijk kusje van oma Sofia...
 Een kleindochter erbij? Poseren voor de kerstkaart!
 Oma's met hun troonopvolgers
 Aan de hand van... Op de arm van... Op het balkon van...


 Oma Juliana genoot van haar kleinzoon Willem-Alexander maar natuurlijk ook van haar andere kleinkinderen! Er zijn heel veel foto's van haar met haar kleinkinderen, maar helaas kan niet alles gepubliceerd worden.
De 5 opa's en oma's die in het zonnetje gezet zijn en waar tot nog toe 20 reacties op gegeven zijn!

3 opmerkingen:

  1. Mooie log! Er staat alleen wel een klein foutje in. Je hebt geschreven 4 van Joachim en Marie. Maar Nikolai en Felix zijn geen kinderen van Marie en Joachim maar van Joachim en Alexandra.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke log! Heb helaas niet mee kunnen doen met de wedstrijd en quiz i.v.m. school

    BeantwoordenVerwijderen