zaterdag 26 oktober 2013

Prins George gedoopt op 23 oktober 2013

Woensdag, 23 oktober, is de kleine prins George gedoopt. In deze log blikken we terug op de doop van Kate, William en George. Veel kijk- en leesplezier!

Mama Kate is gedoopt op 20 juni 1982. Kate is gedoopt in de St. Andrew's Church in Bradford, Berkshire. Foto's van Kate met haar ouders Michael en Carole Middleton en haar grootouders Ronald en Dorothy Goldsmith.

Papa William is wel gedoopt op Buckingham Palace. Zijn peetouders waren Constantijn van Griekenland, Laurens van der Post, Alexandra van Kent, Natalia Grosvenor, Norton Knatchbull, Lord Romsey en Susan Hussey.

Prins George is gedoopt koninklijke kapel van St. James's Palace. Zijn ouders hebben met de traditie gebroken. Dit was om een eer te bewijzen aan wijlen prinses Diana. Zij werd daar voor de begrafenis opgebaard.
De peetouders van George zijn:
* Oliver Baker, hij was een studiegenoot van Kate en William op de St. Andrews universiteit.
* Emilia Jardine-Paterson, een goede vriendin van het paar en tevens de klasgenoot van Kate op het Marlborough college.
* Hugh Grosvenor, hij is de zoon van de Westminister.
* Jamie Lawther Pinkerton, hij behoort tot de hofhouding van het koninklijk huis en dan vooral voor Kate, William en Harry.
* Julia Samuel, zij was een goede vriendin van Diana.
* Zara Tindall, zij is het enige lid van het koninklijk huis en peetouder. Zara is een nicht van William.
* William van Cutsem, hij is een jeugdvriend van William.
De aanwezigen: Koningin Elizabeth, prins-gemaal Phillip, prins Charles, prinses Camilla, prins Harry, Carole Middleton, Michael Middleton, Pippa Middleton, James Middleton en alle peetouders met hun echtgenoten. In totaal waren er 22 gasten.
Omdat de doopjurk die altijd gebruikt is te oud is om nu weer gebruikt te worden is er een replica van de jurk gemaakt door Angela Kelly. Zij maakt ook de kleding voor koningin Elizabeth.
Aartsbisschop Justin Welby heeft de doopdienst van George geleidt. Hij heeft een kruis op het voorhoofd getekend (Justin: 'Dit teken geeft aan dat hij bij God hoort.') en daarna drie keer water over zijn hoofdje geschonken, water uit de Jordaan. De ceremonie heeft 45 minuten geduurd. Oom Harry las Johannes 15:1-5 voor en tante Pippa las Lukas 18:15-17 voor. Breathe on Me, Breath of God, Be Thou My Vision, Blessed Jesu, Here we Satnd en The Lord Bless You and Keep You. Blessed Jesu was speciaal gemaakt voor de doop van William in 1982.
Na de doop heeft prins Charles een receptie aangeboden op Clarence House. Dit was alleen voor de 22 aanwezige gasten de de dopeling met zijn ouders.
Kate droeg een creatie van Alexander McQueen en een bijpassend hoedje van Jane Taylor.
Kate na afloop van de doop: "Hij was zo lief. We hadden geluk, want zo is hij lang niet altijd."
William na afloop van de doop: Hij gaf geen kik, "Misschien was het zelfs de eerste keer dat hij heel de dag stil was."
De officiële foto's zijn gemaakt in de Morning Room van Clarence House. De foto's zijn gemaakt door Jason Bell. De foto's zijn vrijgegeven op 24 oktober. Op 23 oktober was al uitgelekt dat er een foto van 4 generaties zou komen.
Een foto van George met zijn ouders. Wat een schattig jongetje is George in die 3 maanden geworden! Een heel gelukkig ouderpaar, zo te zien!
De koninklijke familie, maar dit klopt niet helemaal. Eigenlijk staat hier alleen de lijn van de troonopvolging en zelfs dan heb ik geen gelijk! Waar is de familie gebleven, waarom zijn er niet meer ooms, tantes, neven en nichten bij? Het is ons niet bekend maar William waren er wel veel meer royals bij!
Staand v.l.n.r. overgrootvader Phillip, opa Charles, oma Camilla, ome Harry, tante Pippa, ome James, oma Carole en opa Michael.
Zittend v.l.n.r. overgrootmoeder Elizabeth, mama Kate met zoontje George en papa William.
En dan de generatie foto! 4 generaties telt het Britse vorstenhuis inmiddels. George is niet het eerste achterkleinkind van Elizabeth. Savannah en Isla zijn 2 achterkleindochter van Elizabeth. Binnenkort komt er als alles goed nog een achterkleinkind bij! Ook Charles heeft bij zijn vrouw Camilla al 5 kleinkinderen, maar via zijn overleden vrouw Diana is dit toch het eerste kleinkind! Ook voor William is het zijn eerste kindje, maar het vaderschap gaat hem perfect af!
Ik vind het jammer dat George niet door Charles of Elizabeth vast gehouden is, zo krijg je toch een beetje 2 groepen in deze bijzondere foto!

© officiële foto's van George

4 opmerkingen:

 1. wat een lieverdje!
  leuke lay-out heb je weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie! Net mijn lay-out verandert en ik krijg al een compliment, grappig!

   Verwijderen
 2. Wat heb ik genoten van deze log over lieve, kleine prins George. Schitterende foto's zijn er van hem gemaakt. Leuk die uitspraken van Kate en William van na de doop, zo wordt het toch nog een beetje duidelijk hoe het gegaan is.

  BeantwoordenVerwijderen