woensdag 20 november 2013

12.5 jaar getrouwd!

Zoals jullie al eerder konden lezen komen er meer extra/terug blikjes op deze site. Deze keer gaan we kijken naar het gezin van Constantijn en Laurentien. Zij waren op 17, 19 november 12,5 jaar getrouwd. Anja maakte al eerder een prachtige log maar ik heb besloten om nog een keer te kijken naar deze gravinnetjes en het graafje van Oranje-Nassau van Amsberg!
Prins Constantijn (11 oktober 1969) trouwde op 17 mei 2001 met Laurentien Brinkhorst (25 mei 1966) voor de burgerlijke stand in Den Haag. 2 dagen later op 19 mei volgde de kerkelijke inzegening. Laurentien droeg een trouwjurk van Edouard Vermeulen en de lauwerkranstiara.
Laurentien en Constantijn waren ruim een jaar getrouwd toen ze een lief dochtertje kregen. Eloise, voluit Eloise Sophie Beatrix Laurence gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg, is geboren op 8 juni 2002 in Den Haag. Zij is het enige kleinkind dat opa Claus nog gekend heeft. Mededeling van de RVD: 'Prinses Laurentien en Prins Constantijn zijn met hun gisteravond in het Bronovo-ziekenhuis te Den Haag geboren dochtertje Eloise zondagochtend 9 juni 2002 rond half elf teruggekeerd op Paleis Huis ten Bosch. Moeder en kind maken het uitstekend, aldus de vader.'
Eloise werd geboren om 23:00 in het Bronovo ziekenhuis te Den Haag. Bij haar geboorte woog zij 3715 gram en was zij 51 cm lang. Op 10 juni 2002, 2 dagen na haar geboorte, deed een trotse papa Constantijn om 15:15 geboorteaangifte in het oude stadhuis van Den Haag.
Eloise is vernoemd naar voorouders aan haar moeders kant, Sophie van Oranje-Nassau, oma Beatrix en haar moeder Laurentien en opa Laurens Jan Brinkhorst. Op zondag 15 december 2002 is Eloise Sophie Beatrix Laurence gedoopt door Carel ter Linden in de kapel van Paleis het Loo. Haar peetouders zijn: Haakon van Noorwegen, haar oom Friso, haar tante Carolina de Bourbon Parma en Sophie van de Wouw. Ds. C.A. ter Linden zal voorgaan in de doopdienst. Ouderling van dienst is mevrouw M.K.W. Drabbe-De Graeff. Het koor wordt gevormd door de muziekkring 'De Veluwse Cantorij' onder leiding van mevrouw Greet Aanen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jan van Hemert (orgel) en Jozien Jansen (cello).
Op 21 maart 2004 kreeg Eloise er een broertje bij. Hij krijgt de naam Claus-Casimir van zijn ouders. Claus is geboren om 00:37 in het Bronovo Ziekenhuis te Den Haag. Bij zijn geboorte woog hij 3790 gram en was hij 52 cm lang. "Het is een stevige en gezonde baby", aldus de vader Prins Constantijn. De Prinses en de Prins hebben de afgelopen dag met dubbele gevoelens beleefd, maar zijn tegelijk zeer verheugd met de komst van hun zoon. Na zijn geboorte zal het gezin nog enige tijd op huis ten Bosch verbleven om daarna naar Brussel te verhuizen. 
Wederom deed een trotse vader Constantijn, 2 dagen na zijn geboorte, om 16:15 aangifte van de geboorte van zijn zoon in het oude stadhuis van Den Haag.
Claus-Casimir, voluit Claus-Casimir Bernhard Marius Max graaf van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg, is vernoemd naar opa Claus, 3 Friese stadhouders, zijn overgrootvader prins Bernard, zijn oom (een broer van Laurentien) en Max Kohnstamm (een peetvader van Constantijn).
Op 10 oktober 2004 is Claus-Casimir gedoopt in de kapel van Paleis het Loo. Zijn peetouders zijn: zijn oom Willem-Alexander, prins Maurits, Ed Spanjaard en gravin Tatjana Razumovsky von Wigstein. De inleiding van de doop is gedaan door tante Maxima en dominee Carel ter Linden verzorgde de dienst. Ouderling van dienst was mevrouw M.K.W. Drabbe-De Graeff. Prins Friso en Marius Brinkhorst verzorgden de Schriftlezing. Ook Guillaume en Sibilla van Luxemburg waren aanwezig maar dienden niet als peetouders.
Op 3 juni 2006 volgde Leonore als hekkensluiter van het gezin. Leonore is geboren om 17:06 en woog bij haar geboorte 3030 gram en was 48 cm lang. 'Het is een schitterende baby', aldus de dolgelukkige ouders. 4 dagen na de geboorte deed papa Constantijn om 10:30 in het ouder stadhuis voor de derde keer geboorteaangifte. Deze keer weer voor een dochter. Hij kreeg van burgemeester Deetman een ooievaar cadeau.
Op 28 oktober 2006 is Leonore Marie Irene Enrica gravin van Oranje-Nassau, jonkvrouw van Amsberg gedoopt in de Kapel van Paleis het Loo. Haar peetouders zijn: prinses Maxima, Juliana Guillermo, Marius Brinkhorst en Jean-Charles graaf Ullens de Schooten Whettnall. Voor deze doop kwam ook Martha-Louise vanuit Noorwegen overvliegen met haar 2 dochtertjes. Eloise kan niet meer wachten en trekt aan de jurk van Leonore!
Als aanwezigen natuurlijk de leden van de koninklijke familie maar ook Trijntje Oosterhuis met haar man Sander van den Eeden zijn aanwezig en een opvallende, hoogzwangere Anita. Prinses Irene hield tijdens de dienst een toespraak. Ds. Ewoud C. Roos is voorgegaan in de doopdienst. Ouderling van dienst was mevrouw M.D. Luyten-Bokhorst. De doopdienst werd muzikaal begeleid door sopraan Renate Arends en het Residentie Kamerkoor, onder leiding van dirigent Jos Vermunt.
© foto's met toestemming van http://ppe-agency.com, http://koninklijkhuis.nl 

4 opmerkingen:

  1. Leuke kinderen hebben Constantijn en Laurentien, super dat we hen toch behoorlijk vaak hebben gezien tijdens hun jonge jaren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke log heb je ervan gemaakt! En wat gaat de tijd toch snel....

    BeantwoordenVerwijderen