vrijdag 3 januari 2014

Jaarverslag 2013

Het jaar 2013 is alweer bijna afgelopen. In 2013 zijn er veel dingen gebeurd. Leuke maar ook verdrietige dingen. Luana en Zaria gaan 2014 in zonder vader, maar Luisa gaat 2014 in met een zusje, Cecilia. Zo zijn er nog veel meer contrasten te noemen. We staan een klein ogenblikje stil bij dit snel gevlogen jaar voor royaltykids.

Het eerste hoogtepunt in 2013 was de 2e verjaardag van de Deense tweeling Vincent en Josephine. Voor deze gelegenheid werden 2 foto's vrijgegeven, gemaakt door mama Mary. Op 17 januari gingen hun neven Nikolai en Felix bij hun opa op bezoek die een bijzondere vangst had gedaan.
Op 21 januari kwam het Noorse hof met een mooie generatie foto. De huidige koning, de kroonprins en hun (klein)dochter, prinses Ingrid-Alexandra.
Op 24 januari vierde Athena alweer haar 1e verjaardag. Ik hoop dat ze een fijne dag gehad heeft!
Op 10 februari stond er een fotomoment gepland voor Christian, Isabella, Vincent en Josephine. Er kwamen weer erg leuke foto's tevoorschijn.
Op 13 februari waren hun neven en nichtje aan de beurt. Gewillig poseerden Nikolai, Felix, Henrik en Athena voor de fotografen.
Op 15 februari vertrokken onze oranje prinsesjes naar het koude Lech voor een skivakantie. Ondanks het ongeluk van oom Friso ging deze vakantie gewoon door.
Op 18 februari mocht de pers weer een kijkje komen nemen. Deze keer was ook oma Beatrix aanwezig.
Op 23 februari vierde de kleine Estelle alweer haar eerste verjaardag. De tijd vliegt.
Op 31 maart kwamen de Spaanse prinsesjes Leonor en Sofia met hun ouders, grootouders en tante Elena naar de paasmis. Ook deze meisjes zijn weer snel groot geworden.
16 april is de dag van de 73e verjaardag van koningin Margrethe. Alle kleinkinderen verschenen op het balkon.
Isabella van Denemarken vierde op 21 april alweer haar 6e verjaardag. Dat betekent dat zij nu ook naar school mag (na de vakantie), spannend...
30 april is een dag die wij niet snel zullen vergeten. Op deze dag kregen wij weer een koning. Na de toespraak van Beatrix in januari zijn de voorbereidingen op volle gang bezig geweest. Op deze dag zagen we het resultaat. De prinsesjes wisten wat er van hun verwacht werd. Al met al was het een schitterende dag.

De Noorse royals vierden op 17 mei hun nationale feestdag. Eerst met beide benen op de grond en daarna van bovenaf genieten. 

 18 mei was een bijzondere dag voor Nikolai. Hij deed confirmatie. Zijn hele familie (met uitzondering van zijn kleine zusje en neefjes/nichtjes) was aanwezig. Ook waren natuurlijk zijn peetouders voor dit bijzondere moment uitgenodigd.
Estelle opende, samen met haar ouders, op 6 juni de expositie 'open huis'. Ze vond het misschien wel een beetje saai, maar met de hulp van papa en mama kwam ze er wel door heen.
2 dagen later op 8 juni trouwde haar tante, Madeleine, met Chris. Ook Estelle was van de partij. Ze vond het lange stil zitten maar niets en het stoeltje, dat er speciaal voor haar stond, werd dan ook niet veel gebruikt.Willem-Alexander en Maxima kozen voor 25 juni om nieuwe foto's van hen en de kinderen in de omloop te brengen.
De Nederlandse familie werd op 1 juli uitgebreid. Er kwam weer een klein jongetje bij. Hij kreeg de namen Willem-Jan.
Prinses Victoria vierde op 14 juli haar 36e verjaardag. Ook prinses Estelle vierde deze dag mee. Ze vond een bloemetje en ik denk dat ze die vast voor mama gepakt heeft.
Onze Nederlandse prinsesjes moesten eraan geloven op 19 juli. Voordat de vakantie goed en wel begonnen was nog even lief lachen..
2 dagen later op 21 juli brak er weer een bijzondere dag aan. België kreeg ook een nieuwe koning. Koning Philippe.
Op 22 juli waren er 2 dingen, Nikolai vierde zijn verjaardag. Maar dit viel helemaal in het niet bij de geboorte van George. Toch wil ik er nog eventjes een foto van laten zien.
23 juli was de dag dat George naar huis mocht. Hij is geboren op 22 juli en zijn volledige naam is George Alexander Louis.
Ook de Deense royals moesten voor de vakantie nog even poseren. Dit gebeurde op het (standaard) vakantie adres van Margrethe en Henrik. (eind juli 2013)
Op 2 augustus liet Sofia zich fotograferen met haar (schoon)dochters en kleinkinderen op hun vakantiebestemming Mallorca.
5 augustus was de pers uitgenodigd om foto's te maken van Leonor en Sofia met hun ouders in Granje.
Op 13 augustus beleefde Isabella haar eerste schooldag. Het werd een dag om nooit meer te vergeten voor haar. Ze poseerde even voor de pers, maar de pers mocht niet naar de school komen.
12 augustus was een dag die wij als Nederlanders ook niet snel meer zullen vergeten. 's Ochtends kregen we bericht dat Jaime en Victoria verloofd waren. 's Middags kregen we bericht dat Friso gestorven was. Friso is begraven op 16 augustus in Lage Vuursche. Klik HIER voor meer foto's van de begraafplaats van Friso.

Nikolai vierde zijn 14e verjaardag op 28 augustus. Er kwamen weer mooie foto's van hem in de omloop.
29 augustus was een dag waarop wij weer een naar bericht kregen: ''De Rijksvoorlichtingsdienst heeft namens de Koninklijke Familie het volgende meegedeeld: 'Bij Zijne Hoogheid Prins Bernhard van Oranje-Nassau van Vollenhoven is onlangs een vorm van lymfklierkanker (non-Hodgkin lymfoom) geconstateerd. Deze ziekte, die nog nader wordt onderzocht, zal voorlopig het dagelijks functioneren van de Prins belemmeren''. Prins Bernhard op Koninginnedag 2012:
2 september is de eerste schooldag voor de Belgische kids. Hun vader, net koning, brengt hen naar school. Wat dat betreft verandert er niet zoveel voor deze kinderen.
Op 15 september vierde Estelle een groot feest. Haar opa was namelijk 40 jaar koning van Zweden. Estelle was erg ondeugend en stal de show. Er is niemand die dat erg vind!
Op 17 en 19 september stapten Felix en Claire in het huwelijksbootje, ik kan beter zeggen auto met blikjes. Ik was er helaas niet bij, maar anderen wel. En die anderen hebben er mooie foto's kunnen maken! Twee van de bruidskinderen waren Noah en Gabriel.

Jaime en Viktoria trouwden op 5 oktober in Apeldoorn. Ik vind het heel erg jammer dat het mij niet meer gelukt is om er heen te gaan, maar zo kan ook van de foto's genieten! Zaria, Julia en Paola waren een aantal van de bruidskinderen. Ook Mabel was weer aanwezig. Grootte afwezigen waren Bernhard en Annette met hun gezin. Verder waren de kinderen van Maurits en Marilene niet aanwezig. Ook Annemarie was niet aanwezig, zij was uit voorzorg opgenomen in het ziekenhuis.
Christian vierde deze maand alweer zijn 8e verjaardag. Op 15 oktober heeft mama weer wat mooie foto's van hem gemaakt.
Op 20 oktober genoot Estelle van een tenniswedstrijd. Victoria legde haar uit wat de doel van het spel was. Estelle liet met haar vingertje zien wat de bal doet. Heen en weer..Prinses Laurentien heeft weer een nieuw boek geschreven. Samen met haar kinderen bezocht ze de première van mr. Finney.
Op 1 november gingen Felipe en Letizia een dagje uit. Het was waarschijnlijk niet helemaal de bedoeling dat hier foto's van kwamen, maar de foto's zijn erg leuk. Beide meisjes hadden een fototoestelletje in hun hand. Wie weet hebben ze nog wel mooie foto's van hun ouders gemaakt.
Op 2 november werd er een herdenkingsdienst voor Friso gehouden in de kerk waar hij en Mabel bijna 10 jaar geleden getrouwd zijn. Mabel liet op deze dag weer een privéfoto vrijgeven.
Leonor en Sofia bezochten op 22 november hun opa in het ziekenhuis. Hij moest alweer een heup operatie ondergaan.
Op 19 december werden er 4 kerstfoto's vrijgegeven van de Noorse koninklijke familie.
De kerstdiensten werden bezocht door heel wat royaltykids. O.a. Christian, Isabella, Vincent, Josephine, Ingrid-Alexandra en Sverre-Magnus. Maar ook de kinderen van Martha-Louise en Ari Behn waren samen met hun ouders en grootouders aanwezig.


Felipe en Letizia stuurde een kerstkaart met een gezinsfoto erop.
En in het jaarverslag van een Zweeds tv-programma kwam de schattige Estelle tevoorschijn. Ook is er een nieuwe foto vrijgegeven van haar op de lange latten. Deze zullen later in een nieuwsbericht terecht komen.

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig verslag van alle bijzondere momenten voor de Royaltykids in 2013! Dat heb je toch weer super gedaan!! Al met al is er ontzettend veel gebeurd. De beste wensen voor 2014 en veel blogplezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooi verslag! Je hebt er veel werk aangehad dat is duidelijk te zien! Veel blog plezier in 2014! En natuurlijk ook veel geluk en gezondheid in 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel mooi jaarverslag heb je ervan gemaakt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi overzicht! Een mooi koninklijk 2014 gewenst

  BeantwoordenVerwijderen