woensdag 26 februari 2014

Uitslag quiz en nieuwe quiz + collagewedstrijd..

Jenny maakte de quiz van de kerstkaarten en Lichelle maakte de quiz van de winterse fotomomenten. Allebei hadden ze alle vragen goed, maar vandaar dat de punten wel verschillen. Ook hebben allebei de dames meegedaan met de collagewedstrijd. Ik vond het erg lastig om de mooiste collage te kiezen, maar ik heb gekozen voor de collage van Lichelle. Zij kwam met een nieuw origineel idee. Een tijdlijn. De collages van deze dames worden in augustus gebruikt bij een log over het 12,5-jarig huwelijk van Willem-Alexander en Maxima. Daarom plaats ik de collages nu nog even niet!

De puntentelling:

Punten:
Totaal aantal punten:
Anja van de Steen 

19
Lichelle Roozeboom 
12 punten
67
Marije

23
Evaline

31
Jenny
10
67
Corina

44
Mariska

27
Het thema voor de nieuwe collagewedstrijd is: 'Felipe en Letizia 10 jaar getrouwd.' Collage formaat maakt niet uit. Foto's moeten van ppe-agency komen! Er moet nog een randje van het copyright te zien zijn.

De nieuwe quiz gaat over koninklijke broertjes en zusjes. Sanne, weer heel hartelijk bedankt voor het maken van de quiz. Ik hoop dat het iedereen lukt om de quiz voor 5 maart te maken. In verband met drukte heb ik hem niet eerder gepubliceerd. Als het niet lukt zie ik graag een mailtje! (jacobien@kliksafe.nl) Heel veel succes met het maken allemaal!
 1.      De Prinses van Oranje en haar zusjes prinses Alexia en prinses Ariane hebben allemaal een boel verschillende hobby’s. Toch delen ze ook één hobby. Welke hobby delen de prinsessen? 
 2. De hertogin van Brabant en haar broertjes en zusjes gingen tot de zomervakantie in 2012 naar dezelfde basisschool in Brussel. Vanaf september 2012 gaat prins Emmanuel naar een school voor kinderen met leerstoornissen en structuurproblemen, zoals dyslexie en dyspraxie. Hoe heet de school waar prins Emmanuel nu naar toe gaat?
 3. Op dit moment zijn er geen kleine troonopvolgertjes in Luxemburg. De erfgroothertog heeft (nog) geen kinderen en de kinderen van zijn broer prins Louis zijn door uitgesloten van troonsopvolging doordat Louis de opvolgingsrechten voor hem en zijn nageslacht opgaf bij zijn huwelijk. Toch wordt er dit jaar nog een klein prinsje of prinsesje geboren dat zijn/haar vader, ooms en tantes zal volgen in de lijn voor troonsopvolging. Welke Luxemburgse prins en zijn vrouw verwachten dit jaar een kindje?
 4. Infanta Leonor van Spanje heeft één zusje. Naar wie is deze jonge Infanta genoemd?
 5. Welke twee koninginnen zijn peetouders van prins Sverre Magnus van Noorwegen?
 6.  Prinses Isabella van Denemarken gaat sinds dit schooljaar naar school. Naar welke school gaat ze?
 7. Welke Europese prinses is de peetmoeder van prinses Eléonore van België?
 8. Hoeveel minuten ouder is prins Vincent dan zijn tweelingzusje prinses Josephine? 
 9. Sinds wanneer gaat prins Sverre Magnus van Noorwegen naar de Jansløkka basisschool?  
 10. De Monegaskische vorst Albert heeft zelf nog geen kinderen die hem op kunnen gaan volgen als Vorst van het Prinsdom. Daarom is zijn oudere zus Caroline momenteel de eerste die na hem de troon van Monaco zal bestijgen. Prinses Caroline werd vorig jaar twee keer oma. Een van haar beide kleinkinderen volgt zijn vader, moeder, ooms of tante in de lijn van troonsopvolging van Monaco. Hoe heet deze kleinzoon van prinses Caroline?
Deze collage is voor Lichelle n.a.v. het winnen van de collagewedstrijd. Lichelle, als je de collage in je mail wilt hebben, wil je het dan even zeggen?

3 opmerkingen:

 1. Wat een superleuke collage heb je gemaakt voor Lichelle, gefeliciteerd Lichelle! Het klinkt zeker als een origineel idee, zo'n tijdlijn! En ik ga mijn best doen de quiz te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor je mooie collage! Maar ook ik heb meegedaan aan de quiz over de kerst kaarten. En inderdaad ook de quiz over de winterse fotomomenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De oplossingen heb ik de deur uitgedaan en zul je ondertussen wel hebben gekregen. Groetjes, fijn weekend en zover jullie vakantie hebben, een fijne vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen