zaterdag 19 april 2014

Koningin Margrethe 74 jaar!

Op 16 april vierde de Deense koningin Margrethe alweer haar 74e verjaardag. Op deze dag verscheen ze samen met haar kinderen en kleinkinderen op het balkon. Alleen de kleine Athena was niet van de partij. Margrethe is het oudste kind van koning Frederik en zijn vrouw Ingrid.
Margrethe kreeg nog 2 zusjes, Benedikte en Anne Marie. Bij een fotosessie in de zomerperiode is haar zus Benedikte ook aanwezig, maar bij verjaardagen niet. Waarschijnlijk vieren ze dit privé met elkaar.
Op 10 juni 1967 trouwde Margrethe met Henri. Dit huwelijk werd gezegend met 2 kinderen. Frederik is geboren op 26 mei 1968 en Joachim is geboren op 7 juni 1969.
Haar oudste zoon Frederik trouwde in 2004 met Mary. Zij kregen 4 kinderen: Christian, Isabella, Vincent en Josephine. 
Haar jongste zoon Joachim trouwde eerst met Alexandra en in 2008 met Marie. Met Alexandra kreeg hij 2 jongens: Felix en Nikolai. Zijn huwelijk met Marie bracht een jongen, Henrik, en een meisje, Athena.
Traditioneel verschijnt de familie elk jaar op het balkon als Margrethe haar verjaardag viert. Dit keer pasten ze wel weer op 1 groot balkon, maar vorig jaar stonden ze niet bij elkaar.
De oudste zoon van Frederik zal na zijn oma en zijn vader koning van Denemarken worden. Zijn naam is een traditie. Elke mannelijke troonopvolger krijgt de naam Frederik of Christian.
© foto's met dank aan Nellie van Ginkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten