maandag 7 april 2014

Rennen, lopen en dopen...

Het Deense koninklijke gezinnetje liet zich weer eens vanaf hun beste kant zien. Frederik, Mary, Christian en Isabella renden mee op 'Find vej Dagen', wat letterlijk 'vind onze dag' betekent. De tweeling was nog te klein om mee te doen, dus zij bleven lekker thuis. Deze dag was op 5 april.

© screenshots van royaltykids
Na de loop word er een kort interview met Christian en Isabella gehouden. Christian hijgt nog van het harde rennen en af en toe weet hij geen antwoord op de vragen. Waarop zijn vader hem vrolijk uitlacht. Als er even later ook vragen aan Isabella gesteld worden, geeft ze verlegen antwoord en kruipt een beetje achter haar vaders rug weg. Mama staat vanaf een afstandje toe te kijken.© screenshots van royaltykids

5 april was ook de dag waarop Cecilia de Bourbon de Parma gedoopt werd. Foto's en een uitgebreide log komen later, in verband met de wensen van de fotograaf. Nu alvast het interview met de trotse ouders.
Hoe belangrijk is het om uw dochter te laten dopen?
Carlos: ''Het is heel belangrijk om een nieuwe ziel te kunnen verwelkomen. Zeker in dit land waar onze roots zijn.'' 
Luisa plaagt haar vader door elke keer de microfoon proberen te pakken. Moeder Annemarie moet er zelfs stiekem om lachen. Ook Luisa heeft de grootste schik, nadat ze de hele dienst op stelten gezet heeft.
Zou u uw band met Parma en Piacenza willen omschrijven?
Carlos: ''Voor ons is het heel belangrijk om goede wortels te hebben en de plek waarbij wij ons thuis voelen. De mensen zijn hier heel warmhartig. En daarnaast is er een geschiedkundige band.''
Hoe is het gezinsleven voor u in Nederland?
Annemarie: ''Dat is eigenlijk hetzelfde als voor alle andere ouders met kinderen. Wij genieten van de mooie dingen die onze dochters onderbrengen. Wij proberen hen veel liefde te geven. Dat is heel belangrijk. Een warm, veilig nest.''
Jaime en Viktoria hadden nog niet nagedacht over de doop van hun dochtertje Zita en kwamen naar Piacenza om ideeën voor de doop van hun kleine meisje op te doen.

Op 6 april kwam de Japanse Aiko in het nieuws. Aiko gaat naar de middelbare school en op zondag werd de nieuwe Gakushuin Girls’ Junior High School geopend. Aiko vertelde tegen de pers dat ze erg naar deze dag uitkeek. Haar ouders hopen op een leerzame tijd voor Aiko op deze nieuwe school.
© screenshot archief royaltykids
Vandaag op 7 april is de grote reis voor prins George begonnen. Bij zijn aankomst in Nieuw-Zeeland kregen we hem voor het eerst te zien. De spanning steeg toen het vliegtuig aan kwam. De dames moesten hun hoedjes goed vast houden, zodat ze niet weg zouden waaien. Na lang geduld te hebben ging 'de deur van het vliegtuig' open.
De deur was zo klein dat Kate even moest bukken. Maar door haar zware zoon op haar arm, vergat ze dat en verloor ze bijna haar hoed. Daarnaast had ze haar handen ook nog hard nodig om haar jurk goed naar beneden te houden, zodat de pers en wij niets teveel zouden zien.
Het gezin werd warm welkom geheten. Kate liet hem met zijn handjes nog even zwaaien naar de mensen die net toch wel heel erg lief zijn ouders een hand gegeven hebben. Erg veel interesse heeft hij niet, want op een vliegveld zijn natuurlijk veel andere interessante dingen te zien. Ook de knopen die op zijn moeders jas zitten zijn erg interessant.

1 opmerking: