maandag 5 mei 2014

Koningsdag 2014

Op 26 april vierde de Nederlandse koninklijke familie de eerste koningsdag. Aanwezigen waren prinses Beatrix, koning Willem-Alexander, Koningin Maxima, prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, prins Maurits, prinses Marilene, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, prinses Anita, prins Floris en prinses Aimee. Als  'verrassing' kwamen de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane in Amstelveen mee, niet de hele route, maar aan het beginnen een klein stukje en aan het eind bij het dankwoord en het zingen van het Wilhelmus.

De Rijp
In de Rijp maakte de koninklijke familie een boottocht. Net voordat de familie op de boot ging zetten koning Willem-Alexander en prinses Margriet hun handtekeningen op het gips van een Jongen die langs de route Stond. Een gebroken arm om nooit meer te vergeten! Constantijn kwam een beetje 'laat' en daarom moest hij het laatste stukje zelfs rennen om op Tijd bij de boot te zijn.
Willem-Alexander en Maxima genoten. Samen keken ze naar kinderen die aan het koekhappen waren. Ook bij andere sporten werd met veel plezier bekeken en er werd zelfs meegedaan! Toen werd het tijd om te vertrekken naar Amstelveen, waar een grote verrassing zou wachten ...


Amstelveen
Op de A9 kwam er een auto achter de koninklijke bus rijden. Niemand had er erg in en al helemaal niemand dacht aan de prinsesjes. Het was dan ook een grote verrassing toen de prinsesjes ineens uit de auto kwamen. Ze renden naar hun ouders om ze een dikke knuffel te geven.

Er was alleen een klein probleempje. Omdat er niet op gerekend was dat de prinsesjes meekwamen, kwamen er corsages tekort. Gelukkig was daar bij het hof al over nagedacht, want een hofdame toverde 3 mooie corsages uit haar tas.

Een andere bijzondere deelnemer was prins Bernhard. Hij heeft zware chemokuren achter de rug, maar voelde zich nu zo goed dat hij deze dag toch mee kon vieren. Ook de familie was erg blij met zijn aanwezigheid. Prinses Annette, zijn echtgenote, liep dan ook de hele tijd bij hem. Ook zijn ouders zochten hem vaak op.

Het was nog een hele rit voor de prinsesjes, maar ze deden het prima. Ze hielpen scholieren met het planten van bloemetjes. Ze hadden hier veel plezier in, maar helaas moesten ze weer verder en het werk weer over geven. De prinsesjes waren erg enthousiast, maar toen ze te ver voor liepen renden ze snel weer naar hun ouders terug.

26 april 2014 was een mooie dag. De Rijp en Amstelveen hebben er lang op moeten wachten, maar hadden zo wel langer de tijd om zich voor te bereiden, zoals Willem-Alexander ook in zijn dankwoord aanhaalde. Daarna werd luidkeels het Wilhelmus gezongen en ook de prinsesjes zongen mee.
De jurkjes van de prinsesjes kunnen HIER besteld worden voor 256,00 dollar. Wie biedt?
Bedankt voor deze mooie dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten