woensdag 21 mei 2014

Leonore wordt gedoopt op 8 juni 2014

Het is al een tijdje bekent dat Leonore op 8 juni 2014 gedoopt zal worden. Er is inmiddels ook nog heel veel informatie over te vinden. In deze log staan de mooiste foto van Leonore die tot nog toe gemaakt is, van de kapel en alle informatie over de doop.
Prinses Leonore wordt gedoopt in de kapel van het paleis Drottningholm. De doop wordt verricht door aartsbisschop Anders Wejryd. Hij wordt daarin bijgestaan door: kapelaan van de koning = Lars-Göran Lönnermark en pastor van het koninklijke hof = Parish Michael Bjerkhagen.
Van 11:00 tot 11:45 zullen de aanwezige gasten aankomen. Dit zullen o.a. de familie van Madeleine en Chris zijn. Ik vermoed dat ook prinses Estelle mee komt. Van 12:00 tot 12:40 zal de doopceremonie plaats vinden en aansluitend vanaf ongeveer 13:15 tot 14:30 zullen de koning en koningin een receptie voor de aanwezigen geven. Aan de dames wordt gevraagd of ze in ochtend kleding willen komen en voor de mannen staat voorgeschreven dat zij een Jaquet of donkere jas aan moeten. Maar ook de kleding van Leonore is al betaald. Zij gaat namelijk een echte familie doopjurk dragen.
De doopjurk is voor het eerst gebruikt in 1906 bij de doop van prins Gustaf Adolf. Alle andere personen die ook in deze jurk gedoopt zijn: Sigvard, Queen Ingrid, Prins Bertil, Carl Johan, Margaretha, Birgitta, Desiree, Christina, Koning Carl-Gustaf, Kroonprinses Victoria, prins Carl Philip, Prinses Madeleine en het meest recent door prinses Estelle. Bij de doop van Margaretha in 1935 werd er een mutsje bij de jurk gevoegd. Daarop zijn alle namen van de dopelingen met de doopdata's geborduurd.
Het doopwater zal van het eiland Oland komen. Dit is namelijk een traditie die de huidige koning ingevoerd heeft. De koning zelf werd nog gedoopt met water uit de Jordaan wat de vorige traditie was.
Als extra zal er binnenkort nog een mooie log over de doop van haar nichtje prinses Estelle te zien zijn! © foto's van kungahuset.se

Geen opmerkingen:

Een reactie posten