donderdag 8 mei 2014

Moulay Hassan alweer 11 jaar...

Hoera, vandaag op 8 mei is Moulay Hassan van Marokko alweer 8 jaar geworden. Moulay Hassan is de kroonprins van Marokko. Hij is de oudste zoon van koning Mohammed VI en zijn vrouw Lalla Salma. Moulay Hassan moet aangesproken worden met Koninklijke Hoogheid.
Moulay Hassan werd op 8 mei 2003 om 06:40 geboren in het koninklijk paleis in Rabat. Zijn ouders hebben hem vernoemd naar zijn opa, koning Hassan II. Als Moulay Hassan dus koning wordt, wordt hij koning Hassan III.
Op 14 april 2005 werd Moulay Hassan besneden en daarom waren er veel feestelijke activiteiten in Marokko. Heel veel andere ouders lieten hun zoontjes ook op deze dag besnijden. Op 28 februari 2007 kreeg Moulay Hassan er een zusje bij. Haar ouders gaven haar de namen Lalla Khadija.
Zijn vader zorgde voor een nieuwe traditie bij het Marokaans koninklijk gezin. Zo liet hij zijn vrouw en dochter in het openbaar verschijnen en publiceerde hij foto's van zijn gezin. Zijn moeder kreeg geen titel en was een min of meer onbekende vrouw. Koning Mohammed heeft duidelijk met de traditities gebroken en daarom zagen we Moulay Hassen o.a. als de Spaanse koning in Marokko op bezoek is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten