woensdag 11 juni 2014

De doopdienst van Leonore...

Terug in de tijd: doop prins Carl-Phillip
In 1979 werd haar oom prins Carl-Phillip in, uiteraard, dezelfde jurk gedoopt.
Terug in de tijd: doop prinses Madeleine
Prinses Madeleine is op 10 juni 1982 geboren. Ook zij was een prinsesje die gedoopt zou worden. De doopdienst vond plaats op 31 augustus 1982. Een screenshot van haar doopdienst. Vergeleken met prinses Madeleine was Leonore erg stil bij haar doop. Madeleine huilde gedurende de dienst, maar Leonore huilde alleen even toen ze uit haar vertrouwde omgeving was.
Terug in de tijd: huwelijk prinses Madeleine en Chris O'Neill
Op de doop dag van prinses Leonore was het ook precies één jaar geleden dat haar ouders in het huwelijksbootje stapten. Op 8 juni 2013 was het ook feest in Stockholm. Een dolgelukkig echtpaar gaf elkaar 'de belofte'!

Terug in de tijd: geboorte prinses Leonore
Op 20 februari 2014 werden Chris en Madeleine verblijd met de geboorte van een dochter! Chris sprak de volgende woorden tijdens de persconferentie: 'We zijn volledig verrast. Het was voor mij als vader heel emotioneel, maar het is natuurlijk de grootste vreugde die je kunt ervaren.
© foto's van kungahuset.se
Nu: de doopdienst van prinses Leonore
De gasten wachten in de kerk
Daarna kwamen de koninklijke gasten binnen. Als eerste kwam Carl-Phillip met oma Eva Maria Walter binnen. Ook prins Daniel kwam gelijk met hen binnen. Daarna kwamen de andere oma en opa binnen, koningin Silvia en koning Carl-Gustaf. Met hen kwamen ook de geestelijke leiders van de dienst binnen.
Dan komen de trotse ouders met hun dochtertje naar binnen. Nog niet alle stoelen zijn bezet. We missen de peters en meters nog.
Achter de ouders komen de peetouders. Tatjana d'Abo loopt voorop. Achter haar komt prinses Victoria met haar dochtertje Estelle aan de hand. Als ook de laatste peetouder binnen is kan de dienst gaan beginnen.
Prinses Estelle snapt niet waarom haar nichtje huilt. Ze kijkt haar ogen uit, wat is er toch veel te zien in deze kerk!
Als eerste wordt psalm 248 gezongen: Tryggare kan ingen vara. Het gezang wordt door een trompet ondersteund. Een van de geestelijke leider leest iets voor. Daarna houdt de trotse papa een toespraak. Daarna spreekt ook peettante Victoria haar peetkindje toe.
Na de bovenstaande gebeurtenissen (in foto's) houdt ook peettante Tatjana d'Abo een toespraak voor Leonore. Na haar toespraak wordt er naar muziek geluisterd. Geleverd door een fluit en een gitaar.
Victoria mag het water in het doopvont gieten. Daarna wordt dit water gezegend.
Als mama weg is let er niemand meer op Estelle. Zij maakt daar gebruik van door even te gaan staan. Het lijkt wel alsof zij ook nog een toespraak voor haar nichtje heeft.
'Het moment'
© screenshots van royaltykids uit STV

1 opmerking:

  1. Lief prinsesje is Leonore, ik vind je log erg compleet en leuk geworden.

    BeantwoordenVerwijderen