woensdag 18 juni 2014

Een nieuw prinsesje...

Luxemburg heeft er een prinsesje bij! Felix en Claire kregen op zondag 15 juni een dochtertje: prinses Amalia Gabriela Maria Teresa de Nassau. Het meisje woog na haar geboorte 2950 gram en was 50 cm lang.
Papa Felix was bij de bevalling aanwezig. Moeder en dochter maken het goed zo melde het hof. In de maand mei werden er nog een aantal mooie foto's vrijgegeven van de zwangere moeder en de aanstaande vader. 
Maar ook voor deze gelegenheid werden ook foto's gemaakt, vermoedelijk in het ziekenhuis. Deze foto's werden niet door een fotograaf gemaakt, maar oma Maria Teresa kreeg de eer om de eerste foto's te maken. 
Prinses Amalia is waarschijnlijk vernoemd naar beide oma's, Gabriela Lademacher en hertogin Maria-Teresa. Amalia is een zelfgekozen naam die wel vaker in koninklijke kringen voorkomt. Ook in Nederland kennen wij een (kroon)prinses Amalia.
Prinses Amalia (geboren op 15 juni 2014) mocht gisteren (17 juni 214) met haar ouders het ziekenhuis in Luxemburg weer verlaten! We zagen bij het vertrek dolgelukkige ouders, die hopelijk een hele fijne periode tegemoet gaan!
De trotse moeder met haar baby:
De trotse vader met zijn baby:
© monarchie.lu, groothertogin Maria-Teresa en gettyimages, a.u.b. geen informatie of foto's overnemen

2 opmerkingen: