dinsdag 3 juni 2014

Prins Felix 30 jaar!

Felix Leopold Marie Guillaume, prins van Luxemburg, prins van Nassau en prins van Bourbon-Parma is de 2e zoon van Groothertog Hendrik en Groothertogin Maria Teresa, geboren te Luxemburg op 3 juni 1984.
 Hij is vernoemd naar zijn overgrootvader, de man van Groothertogin Charlotte, Prins Felix van Bourbon Parma. Prins Felix wordt gedoopt op 24 juni 1984.Peetgetuigen zijn: prins Jean van Luxemburg, een broer van zijn vader en Cataline Mestre, een zuster van zijn moeder.
Schoolopleiding van prins Felix:
-internationale school in Luxemburg
-de Beau Soleil-kostschool te Villars-sur-Ollon in Zwitserland
 -Op dit moment studeert hij architectuur aan de Columbia Universiteit in New York in de Verenigde Staten. 
Op 13 december 2012 werd de verloving van Felix met de Duitse Claire Lademacher bekend gemaakt. Claire Margareta Lademacher is geboren op 21 maart 1985 in Filderstadt als tweede kind van Hartmut en Gabriele Lademacher. Claire en haar oudere broer Félix groeiden op in Usingen. Op haar 11 verhuisde Claire samen met haar familie naar Atlanta en volgt ze onderwijs aan de Atlanta International School. In 1999 keert de familie terug naar Duitsland en vanaf dat moment gaat Claire naar de Frankfurt International School. Om vervolgens naar Collège Alpin International Beau Soleil (kostschool) in Zwitserland te gaan.       Op deze kostschool hebben Claire en Felix elkaar leren kennen
Hij trouwde burgerlijk op 17 september 2013 in Konigstein im Taunus en kerkelijk op 21 september 2013 in de Sante Marie-Madeleine basiliek in het zuiden van Frankrijk.
© logje geschreven door Anja!

1 opmerking:

  1. Graag zou ik van de lezers willen weten of jullie deze thema's leuk vinden; dus de jonge jaren van de Royals. Er komen namelijk helemaal geen reacties.
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen