maandag 2 juni 2014

Royaltykids doen communie..

De laatste tijd zijn er 3 prinsjes die communie gedaan hebben. De eerste was Gabriel van Luxemburg (hij heeft officieel geen titel). Gabriel deed communie op 24 mei om 10 uur in Katholieke kerk Saint Michael in Luxemburg. Op donderdag 29 mei om half twaalf vond de communie van Nicolas en Aymeric plaats in de Sainte-Catherine de Bonlez-kerk in Chaumont-Gistoux. Er was alleen 1 groot verschil. Gabriel was de enige communicant, Nicolas en Aymeric deden het met nog 10 andere kinderen.
Prins Gabriel was 8 jaar toen hij aan dit belangrijke sacrament voldeed. De hele familie was bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig. Ook overgrootvader Jean die hem zelfs nog even trots toesprak en hem een hand gaf tijdens de dienst. Ook zijn broertje Noah was de hele dienst aanwezig. Er zijn wel foto's gemaakt maar deze kan ik hier helaas niet publiceren. Een foto van de broertjes als bruidsjonkers:
De tweeling Nicolas en Aymeric deden hun communie dus in gezelschap. Ook voor hun was er veel familie aanwezig. Zo zagen we o.a. Albert, Paola, Filip, Elisabeth, Emmanuel, Gabriel en Eleonore. Uiteraard waren ook allebei de ouders en grote zus Louise aanwezig. Willy Gettemans was de priester die de mis bediende. Ook de père Guy Gilbert sprak enkele woorden. Meneer Gilbert leidde ook de huwelijksdienst van Laurent en Claire.Koningin Mathilde en prinses Astrid konden er niet bij zijn, omdat zij andere verplichtingen hadden, meldde het paleis. Er was veel pers op af gekomen, maar zij mochten niet naar binnen. Er was binnen wel 1 fotograaf die foto's maakte. Of deze foto's ook voor ons te zien worden is niet duidelijk.


© foto van gettyimages en screenshots uit filmpje Nos

2 opmerkingen:

  1. Gabriel heeft wel een titel. Hij kreeg en zijn broertje Noah de titel, prins van Nassau. Dit gebeurde op de nationale feestdag van 2009.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Lichelle,

    Je hebt helemaal gelijk! Heel hartelijk bedankt voor je correctie..

    BeantwoordenVerwijderen