maandag 7 juli 2014

Huwelijk prinses Astrid en Lorenz

Op 5 juli 2014 stapten Amedeo en Lili in het huwelijksbootje. Daarom blikken we terug naar 22 september 1984 waarop de ouders van Amedeo in het huwelijk traden. We kijken terug naar deze diens en de jaren erna tot aan het huwelijk van Amedeo.
Op 22 september 1984 brak de grote dag aan voor prinses Astrid Josephine Charlotte Fabrizia Elisabeth Paola Marie en haar echtgenoot Lorenz Otto Carl Amadeus Thadeus Maria Pius Andreas Marcus d'Aviano. Het burgerlijk huwelijk werd voltrokken door burgemeester Brouhon in het stadhuis van Brussel. Kardinaal Danneel zegende hun huwelijk in te Zavel in de Onze-Lieve-Vrouwe-Kerk. Het stel gaat op huwelijksreis en gaat daarna in Basel wonen. Ze wonen hier van 1984-1993.
Kardinaal Danneel tijdens de inzegening: 'Als u verdriet hebt om de problemen die uw huwelijk verzwaren, weet dat heling nabij is. In uw huwelijksleven hebt u zoveel nood aan dankbaarheid en erkentelijkheid jegens God en uzelf. Alleen vergiffenis kan alle wonden helen.'
Hun eerste kindje, Amedeo Marie Joseph Carl Pierre Philippe Paola Marcus d'Aviano, werd op 21 februari 1986 om 19:15 geboren. Hij woog bij zijn geboorte ruim 6 pond en was 52 cm lang. 7 dagen na zijn geboorte mag hij met zijn moeder het ziekenhuis verlaten. Amedeo wordt op 8 maart 1986 tijdens een intieme plechtigheid gedoopt in de koninklijke privé-kapel van het kasteel te Laeken door kardinaal Danneels. Zijn peetouders zijn prins Filip en koningin Paola.
Hun tweede kindje, Maria Laura Zita Beatrix Gerhard, werd op 26 augustus 1988 geboren. Zij woog bij haar geboorte 6 pond. Maria Laura wordt op 29 september 1988 gedoopt in de privékapel van Pales Belvédère door kardinaal Danneels. Haar peetouders zijn aartshertog Gerhard van Oostenrijk-Este en aartshertogin Maria Beatrix van Oostenrijk-Este.
Hun derde kindje, Joachim Carl-Maria Nikolaus Isabelle Marcus d'Aviano, werd op 9 december 1991 geboren. De peetouders van Joachim zijn: prins Nikolaus van Liechtenstein en aartshertogin Isabelle van Oostenrijk-Este.
Hun vierde kindje, Luisa-Maria Anna Martine Pilar, werd geboren op 11 oktober 1995. Luisa-Maria woog bij haar geboorte 3300 gram. Zij werd gedoopt op 26 oktober 1995 en haar peetouders zijn aartshertog Martin van Oostenrijk-Este en Pilar Escriva de Romani.
Hun laatste en vijfde kindje, Laetitia Maria Nora Anna Joachim Zita, werd geboren op 23 april 2003 om 14:38. Laetitia Maria woog bij haar geboorte 3800 gram en was 52 cm lang. Laetitia Maria wordt op 1 juni 2003 gedoopt in de privékapel van Kasteel Stuyvenberg. Haar peetouders zijn prins Joachim van België en prinses Nora van Liechtenstein. (doopfoto:)
Bij het huwelijk van Amedeo waren zijn zusjes Luisa Maria en Laetitia Maria bruidsmeisjes. Dit is niet de eerste keer dat Astrid en Lorens hun kinderen als bruidspersoneel zouden zien. We blikken terug op de andere keren dat hun kinderen bruidskinderen mochten zijn. 
Zoon Amedeo en dochter Maria Laura zijn bruidskinderen op 4 december 1999 bij het huwelijk van Filip en Mathilde. In het stadhuis mogen beiden, met andere bruidskinderen, de sleep van de jurk dragen. Amedeo ziet zijn ouders en blijft stil staan. Zijn vader wijst naar hem dat hij weer door moet lopen.

Dochter Luisa Maria is een van de bruidsmeisjes op 12 april 2003 bij het huwelijk van Laurent en Claire.
© foto's van gettyimages en screenshots van royaltykids

Er wordt nog hard gewerkt aan een mooie log over het huwelijk van Amedeo en Lili!

1 opmerking: