maandag 27 oktober 2014

Prinses Anita 45 jaar!

Prinses Anita van Vollenhoven geboren als Anita van Eijk viert 27 oktober 2014 haar 45e verjaardag. Maar wie is zij nu eigenlijk?
© RVD
Anita van Eijk wordt geboren op 27 oktober 1969 te Neuchâtel, Zwitserland als dochter van Leonardus van Eijk en Johanna Steens.
Haar grootouders van vaderskant zijn: Peter Adriaan Anton van Eijk Geboren in Kaldenkirchen (Duitsland) op 11-08-1911 gestorven in Belfeld (Duitsland) op 12-10-1939 en Catharina Gertruda Simons geboren in Belfeld (Duitsland) op 14-09-1909 gestorven in Tegelen (Limburg) op 13-09-1981.
Haar overgrootouders van vaderskant zijn: Johannes Antonius (Antoon) van Eijk *Tegelen, (Limburg) 29-06-1884 + Belfeld (Duitsland) 04-05-1958 x Tegelen (Limburg) 04-05-1908 Antoinetta op het Veld *Tegelen (Limburg) 16-06-1883 + Tegelen (Limburg) 08-04-1958 Zij is begraven te Belfeld. 
Anita van Eijk heeft 1 oudere zus en 1 jongere broer, die is overleden te weten:
 Caroline van Eijk *Neuchâtel, Zwitserland, Zij is gehuwd met Bert van der Toorn. Zij hebben een zoon Eric van der Toorn . En haar broer Erik van Eijk is geboren in Neuchâtel, Zwitserland en is overleden in 1985
Haar vroege jeugdjaren bracht Anita door in Aix-en-Provence (Frankrijk) Schoolperiode: - Tijdens haar lagere schoolperiode woont zij in Oostvoorne en hierna vertrekt het gezin naar Singapore. - vervolg schoolopleiding aan het United World College of South East Asia. - Het gezin verhuist naar Nederland en wel naar Oegstgeest, waar Anita haar opleiding afrond aan het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest. - Studie Engelse taal- en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit van Leiden 1991-1996. Tijdens haar studie loopt ze stage bij het Reclamebureau J. Walter Thompson in Londen. - In 1997 treedt Anita in dienst van Bloomberg in Amsterdam. Zij wordt uitgezonden naar Londen waar zij op de afdeling Sales/Marketing en TV productie werkte.
In de Engelse hoofdstad leerden Anita en Pieter-Christiaan elkaar kennen. Op 12 juni 2004, bij de doop van prinses Amalia, verschenen Anita en Aimée voor het eerst met hun aanstaande echtgenotes bij een officiële gelegenheid van het Koninklijk Huis. In de jaren daarvoor - zelfs bij de doop van Anna! - waren Anita en Aimée ook al aanwezig
Op 25 februari 2005 wordt de verloving bekend gemaakt van Anita van Eijk met Prins Pieter-Christiaan op paleis Het Loo te Apeldoorn, tezamen met zijn broer Floris die zich verloofd met Aimee Sohngen.
25 augustus 2005 burgerlijk huwelijk in Apeldoorn
27 augustus 2005 Kerkelijk huwelijk in Noordwijk 
Prinses Anita vestigt zich na haar huwelijk in Nederland als zelfstandig ondernemer op het gebied van de mode. Zij en prins Pieter Christiaan gaan wonen in Noordwijk
Hun eerste dochterttje wordt geboren in het Onze Lieve Vrouwen gasthuis in Amsterdam. Woorden van de ouders naar de geboorte van Emma ´´We zijn dolgelukkig en dankbaar met ons eerste kind´´. Emma Francisca Catharina van Vollenhoven geboren op 28 november 2006. Zij wordt geboren om 18.00 uur en ze woog bij haar geboorte 3970 gram
Emma wordt gedoopt op 25 augustus 2007 in de kapel van Paleis het Loo te Apeldoorn. Haar peetouders worden: oom prins Bernhard, haar tante Caroline van der Toorn- van Eijk, Evert Jan Warmsteker en gravin Alexandra de Witt-Cavard. (vrienden van de ouders)
© RVD
Op 19 november 2008 wordt Pieter Anton Maurits Erik geboren in het Onze Lieve Vrouwen gasthuis in Amsterdam om 01.32 uur. Hij woog 3745 gram bij zijn geboorte.
© RVD
Pieter naar zijn vader en grootvader van vaderskant, Anton naar zijn grootvader va moederskant, Maurits naar zijn oom prins Maurits en Erik naar het overleden broertje van zijn moeder. Grootvader Pieter, zoon Pieter en kleinzoon Pieter
© RVD
Doop van Pieter van Vollenhoven op 20 september 2009 in de kapel van paleis het Loo te Apeldoorn. De peetouders van Pieter zijn: grootvader Pieter van Vollenhoven, oom Prins Maurits, Jonkvrouw Anouk van Doorn en mevrouw Sandra Chollet. (vrienden van de ouders).
© RVD
27 oktober 2009 viert prinses Anita haar 40e verjaardag 
© bedankje van Anja
27 september 2011: De RVD heeft namens het prinselijk echtpaar medegedeeld dat de Prinses in Los Angeles is geopereerd aan haar rug vanwege een spontaan lek van hersenvocht. De operatie vond plaats in het Cedars-Sinai Medical Center in los Angeles. Deze operatie was ingewikkeld en moest worden verricht door een arts die hierin gespecialiseerd is. De ingreep is goed verlopen en keert naar verwachting op korte termijn terug naar Nederland.
2012: Prinses Anita heeft een longontsteking. Ze komt daarom maandag 30 april niet met koningin Beatrix en de Koninklijke familie naar Rhenen en Veenendaal ter gelegenheid van Koninginnedag.
© bedankje van Anja
De echtgenote van prins Pieter-Christiaan was van plan om alleen het eerste deel van de activiteiten bij te wonen. Ze is nog steeds herstellende van de operatie die ze in september vorig jaar onderging vanwege een spontaan lek van hersenvocht (liquor) in haar rug. 
© foto met toestemming van royaltytwins
In 2013 is zij aanwezig samen met haar man tijdens de inhuldigingsplechtigheid van Koning Willem Alexander in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. 
Werkzaamheden van prinses Anita:
Prinses Anita werkt als zelfstandig ondernemer. In 1997 trad Prinses Anita in dienst bij Bloomberg in Amsterdam en Londen waar zij op de afdeling Sales/Marketing en TV productie werkte. Ook werkte ze in marketing- en in verschillende managementfuncties.
Prinses Anita is een fervent Van Gogh-liefhebber en promoot op de LA Art Show 2014 het Van Gogh Museum en met name de relievo's die het Nederlandse museum deze week in de Verenigde Staten introduceert. Dat zijn reproducties van de schilderijen van Vincent Van Gogh waarin de reliëfstructuur van de meesterwerken is nagebootst. De collectie relievo's bestaat uit de vijf werken Amandelbloesem, Zonnebloemen, De oogst, Korenveld onder onweerslucht en Boulevard de Clichy. De reproducties benaderen het origineel zo dicht mogelijk met craqueléscheurtjes en verschillende diktes verf.
Prinses Anita zal volgens een woordvoerster van het Van Gogh Museum veel te vinden zijn in de stand van de distributeur, die de reproducties in de Verenigde Staten verkoopt. Eerder werden deze relievo’s al verkocht en gepresenteerd in Hongkong, Taipei en Amsterdam.
De verkoopopbrengsten gebruikt het Van Gogh Museum onder meer voor de bouw van een nieuwe entree aan het Museumplein in Amsterdam. Prinses Anita, de echtgenote van prins Pieter-Christiaan, is een kunstliefhebber en van Vincent van Gogh in het bijzonder. Volgens de woordvoerster draagt ze het museum een warm hart toe. Eerder sprak ze een luisterboek in over de wereldberoemde kunstschilder.
Het gezinsleven van prinses Anita: 
Zij woont met haar echtgenoot Prins Pieter Christiaan en hun 2 kinderen Emma en Pieter in Noordwijk en zij leven redelijk in de anonimiteit. Met hoogtijdagen zoals Koninginnedagen en sinds 2013 met Koningsdag zijn zij erbij, alhoewel vanaf 2015 wordt Koningsdag gevierd in 1 gemeente en wel op 27 april 2015 in Dordrecht. En hoe de samenstelling zal zijn en wie er mee gaan, dat weten we nog niet.
De laatste jaren zagen we de kleine Pieter die op 19 november 2014 alweer zijn 6e verjaardag zal vieren, niet zo heel vaak in tegenstelling tot zijn zuster Emma, die op 28 november haar 8e verjaardag zal vieren.
© Tekst is geschreven door Anja, bedankt!

2 opmerkingen:

  1. Superleuke informatieve log over een bijzondere prinses. Mooie foto's er ook bij!

    BeantwoordenVerwijderen