maandag 22 december 2014

Jaarverslag 2014 deel I

Zoals jullie elk jaar een jaarverslag te zien krijgen wil ik dat dit jaar ook doen. Maar deze keer doe ik het iets anders. Er komt elke keer een thema en sommige momenten worden uitgebreid behandeld en andere momenten komen niet tot weinig aan bod. Het wordt dus meer een verslag. Er komen verschillende delen. In dit eerste deel wil ik kijken naar de koninklijke baby's die het afgelopen jaar geboren zijn en de gelegenheden waarop we hun daarna te zien kregen.

Mia Grace Tindall

Op 17 januari 2014 werden Zara en Mike Tindall verblijd met de geboorte van een dochtertje. Het meisje is geboren in het Gloucestershire Royal Hospital. Ze woog 3515 gram bij haar geboorte.
Trotse papa Mike op 17 januari 2014:
'Thanks so much for all your kind messages. Definitely the best day of my life today, so happy! The girls are both doing great.'
De bekendmaking van de naam op 23 januari 2014 door papa:
'Voor iedereen die heeft gevraagd wat de naam van onze dochter is, het is Mia Grace Tindall.'
 Op 16 februari kwam Mia voor het eerst in het openbaar. Haar moeder neemt haar in de babywagen mee naar de Barbury Castle Point-to-Point race.

Op 23 maart komt Mia met haar vader naar de paardenwedstrijd waar ook haar moeder aan mee doet.

Op 19 april doet haar moeder Zara mee aan de SYMM International Horse Trials op Hambleden.

Ook op 20 april doet haar moeder weer mee en komt ze met haar vader kijken.

Op 19 mei komt ze met haar moeder mee om te kijken bij de golfwedstrijd van papa.

Op 2 augustus doet haar moeder weer mee met een paardenwedstrijd, British Event. Ze komt dan kijken met haar vader en haar oma, prinses Anne. Ook zijn Peter en Autum met hun dochtertjes aanwezig, evenals neefje James.

Ook op 3 augustus is ze met haar ouders en oom en tante Phillips (zie foto) te vinden bij het British Event.

Leonore Lilian Maria o'Neil
Op 20 februari 2014 werd de Zweedse koninklijke familie weer uitgebreid. Deze keer kregen Madeleine en Chris een dochtertje die ze de naam Leonore gaven. Leonore werd geboren om 22:41 in New York. Victoria liet weten dat Estelle erg benieuwd is naar haar nieuwe nichtje.
© kungahuset.se
Een dag later hield haar vader een persconferentie en vertelde hij onder andere dat Leonore op haar moeder leek. We kregen toen te horen dat Leonore 3150 gram woog bij haar geboorte. Ze was toen 50 cm lang.
© screenshot van royaltykids
Madeleine plaatste op 4 maart een bijzondere foto met tekst op haar officiele facebook pagina.
'We are so happy to have Leonore in our life. She is a little angel and like her name, she brings sunlight even on cloudy days. From the bottom of our hearts, we would like to thank each and every one of you for your lovely best wishes for our daughter. She feels very loved.'
© Prinses Madeleine
24 april...
A cousin is a ready-made friend for life...
© kungahuset.se
Op 30 april plaatste Madeleine een foto met felicitatie voor haar vaders verjaardag.
Happy Birthday Grandpa!
© Prinses Madeleine
Naar aanleiding van de doop van Leonore die op 8 juni gepland is zijn er weer drie nieuwe foto's vrijgegeven.
© kungahuset.se
Op 8 juni 2014 werd prinses Leonore gedoopt.
© kungahuset.se
Op 14 september plaatste Madeleine een foto van twee lieve nichtjes.
Precious Moments......
© Prinses Madeleine
Op 26 oktober plaatste ze weer een foto van haar lieve dochtertje.
Sweet Pumpkins!
© Prinses Madeleine
27 november 2014. Prinses Madeleine van Zweden wenst iedereen een fijne 'Thanksgiving'. Speciaal hiervoor plaatste ze een nieuwe foto van haar en haar lieve meisje. De foto werd ook officieel vrijgegeven.
© Foto Ewa-Marie Rundquist / Kungahuset.se
Zita Clara de Bourbon-Parma
Op 21 februari 2014 hebben prins Jaime en zijn vrouw Viktoria hun eerste kindje gekregen. Het meisje werd geboren om 12:40. Ze kreeg de namen Zita Clara. Zita is geboren in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. Ze woog 3626 gram bij haar geboorte. Op 26 februari werden de eerste foto's vrijgegeven (PPE). Zita werd op 4 oktober gedoopt in de Zeekerk te Noordwijk. Haar peetouders zijn: koning Willem-Alexander, mevrouw Dorothea ter Riet-Bartos, Prinses Maria-Teresa de Bourbon de Parme, de heer Jacco Eltingh en prinses Margaritha.
© ANP, 
Alaïa Maria Brenninckmeijer
Op 20 mei 2014 werd Alaïa Maria Cecile Irene geboren. Zij is het eerste kindje van prinses Maria-Carolina en haar man Albert Brenninkmeijer. Alaïa Maria werd in Zurich, Zwitserland, geboren. Alaïa Maria werd eveneens op 4 oktober gedoopt in de Zeekerk te Noordwijk. Haar peetouders zijn: mevrouw Silvia Brenninkmeijer-Arboli, Philippe Brenninkmeijer, prins Constantijn en prinses Margaritha .
© ANP, Ruth Hofmann
Amalia Gabriela Maria Teresa de Nassau
Op 15 juni 2014 werden de Luxemburgse prins Felix en zijn vrouw prinses Claire blij verrast met de geboorte van hun dochtertje. Het meisje kreeg de namen Amalia Gabriela Maria Teresa, haar roepnaam werd Amalia. Amalia woog 2950 gram en was 50 cm lang bij haar geboorte. Ze is geboren in het ziekenhuis dat vernoemd is naar de oma van prins Felix, groothertogin Charlotte. Oma Maria-Teresa kreeg de eer om de eerste foto's te maken.
© foto's van de groothertogin
Op 17 juni vond de geboorte-aangifte plaats door haar vader bij de burgerlijke stand van Luxemburg. De naam Amalia is een naam die in het voorgeslacht voor komt. De naam Gabriela is een vernoeming naar oma Gabriela Lademacher en de naam Maria Teresa is een vernoeming naar groot-hertogin Maria-Teresa. 17 juni is ook de dag waarop het prinsesje samen met haar moeder uit het ziekenhuis weer thuis mocht komen.

Op 12 juli 2014 werd de een maand oude Amalia gedoopt in Frankrijk. Haar peetouders zijn prinses Alexandra van Luxemburg (tante) en Felix Lademacher (oom). Alexandra en Guillaume hielden beiden een Schriftlezing. Prins Felix hield zijn dochter ten doop. Overige aanwezigen waren familieleden van Felix en Claire.

Gabriella en Jacques
 Op 10 december 2014 werd Monaco blij verrast met een nieuwe troonopvolger en een erfprinses. Tot grote blijdschap van veel Monegasken was Charlene in blijde verwachting van een tweeling. Er is veel gespeculeerd maar iets over vijven werd de tweeling geboren. Als eerste werd Gabriella Thérèsa Marie geboren. Twee minuten later volgde haar broertje Jacques Honoré Rainier. De tweeling zal op 7 januari 2015 getoond worden op het balkon van het paleis.

2015
Er zijn niet alleen veel baby's geboren in 2014, maar ook in 2015 mogen we weer verschillende baby's verwachten. Het speculeren kan dus weer beginnen. De meest bekende zwangere moeders zijn prinses Kate van Engeland en prinses Madeleine van Zweden. Prinses Kate heeft net als bij de eerste zwangerschap weer last gehad van extreme ochtendmisselijkheid. Aangezien ze de laatste tijd weer wat officiële opdrachten gedaan heeft, vermoed ik dat het nu weer wat beter mag gaan. Het broertje of zusje voor George wordt verwacht rond april 2015. Prinses Madeleine en Chris verwachten hun baby'tje in de zomer van 2015 (juni/juli). Dit zal een zusje zijn voor prinses Leonore die nu 10 maanden oud is. Royaltykids wenst de koninklijke ouders, maar ook de niet-koninklijke ouders een voorspoedige zwangerschap en bevalling toe.
Natuurlijk zijn er nog veel meer baby's geboren, maar daar is helaas niet genoeg over te vertellen en/of zijn ook geen foto's van die ik kan publiceren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten