woensdag 29 april 2015

Koningsdag 2015 in Dordrecht...

Op maandag 30 april 2015 werd de eerste koningsdag in nieuwe stijl gevierd. Het programma zag er wel wat anders uit.. Zo bezocht de familie maar één stad en waren er twee gesloten onderdelen. Koningsdag 2015 begon met de aankomst met de waterbus. Ook de drie prinsesjes waren hierbij aanwezig. Een warm welkom voor de familie volgde.
Nadat de familie welkom was geheten, stonden de bloemenmeisjes klaar om een bloemetje aan te bieden. Daarna nam de familie plaats op de stoelen die klaar stonden om naar de parade te kijken. Allerlei leuk versierde boten kwamen voorbij, maar na ong. 40 minuten ging de familie weer verder naar de Grote Kerk.
De familie moest met de boot naar de Grote Kerk varen. Bijna bij de kerk aangekomen konden ze niet onder de brug door. Gelukkig lag er aan de andere kant een boot klaar om het laatste stukje af te leggen. De familie moest aan wal en greep de mogelijkheid aan om wat handen te schudden.
Het mini-Bach-festival werd in de Grote Kerk gehouden. Verschillende optredens werden verzorgd, van Bach tot de moderne versies. De prinsesjes gingen hier een andere kant op en verdwenen even van het programma. 
Na de Grote Kerk ging de familie met een leuke elektrische bus naar het Scheffersplein. De stadsomroeper stond al klaar en 'Zegt het voort' de koning is er. De familie bezocht verschillende stands om de zelfgemaakte producten te bekijken, te proeven en te beoordelen. Ook hier was er gelegenheid om handen te schudden. 
Vervolgens trok de familie verder naar de opening van het Hof. Op het plein stond een verrassing te wachten, daar zijn de prinsesjes weer. Na een kort 'toneelspel' kon de ondertekening door de familie, met uitzondering van de prinsesjes, plaats vinden. Helaas was de inkt op, en Annette kreeg er, ook na flink geschud te hebben, niet veel meer uit.
Het laatste onderdeel van het programma is alweer aan de beurt. Even snel liep de familie langs het publiek, maar het koninklijk gezin ging vast genieten van een optreden op het Statenplein. Langzaam kwamen ook de overige familieleden 'aanwaaien'. De familie bewoog mee op de muziek en het werd een vrolijke boel. 
Na alle optredens volgde de toespraak van de burgemeester, de toespraak van koning Willem-Alexander en werd er afgesloten met het volkslied. Helaas had niet iedereen door dat er ook een tweede couplet volgde en begonnen er al mensen te klappen en te juichen. Gelukkig kon Maxima er wel om lachen en zong iedereen snel weer mee. 
Een nieuwe koningsdag met veel nieuwe aspecten. Gelukkig is het contact met het publiek gebleven. Ik vind het een geslaagde koningsdag en hoop dat de prinsesjes mee blijven komen. De meiden genoten en toonden allemaal op hun eigen manier hun interesse en waren niet bang om ook wat handen te schudden.
© Zelfgemaakte foto's (overname zonder toestemming verboden), voor meer foto's van de koninklijke familie klik HIER.

5 opmerkingen:

  1. Ik had hier nog niet gereageerd , dus bij deze: Nogmaals: Mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je mooie foto's gemaakt van de meiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allemaal hartelijk bedankt voor jullie complimenten!!

    BeantwoordenVerwijderen