woensdag 8 april 2015

Nieuws van de afgelopen weken/maanden...

Doop Gabriella en Jacques
De doop van de Monegaskische tweeling zal op zondag 10 mei plaatsvinden in de kathedraal van Monaco. Na de doopdienst zullen de ouders met hun pas gedoopte kinderen naar het paleis reiden waarbij er voor het publiek gelegenheid is om langs de route te staan. De doopdienst wordt live uitgezonden. De doopdienst begint om half elf in de morgen.

Verhuizing voor Eloise, Claus-Caximir en Leonore
De RVD heeft bekend gemaakt dat Constantijn en Laurentien, met hun gezin, deze zomer naar Den Haag zullen verhuizen. Constantijn en Laurentien doen dit voor hun werk wat steeds meer in Nederland plaats vind.

Henrik naar de basisschool
Volgend schooljaar gaat de Deense prins Henrik, zoon van Joachim en zijn tweede vrouw Marie, naar de basisschool. Zijn ouders hebben gekozen voor een katholieke basisschool in de buurt van hun woning. De school, Sct. Joseph Søstrenes Skole, bestaat al sinds 1888. Zijn oudere broers gingen naar een privéschool.

Amalia naar voortgezet onderwijs
De Nederlandse prinses van Oranje gaat volgend jaar naar de middelbare school. De schoolkeuze werd geheim gehouden tot de inschrijvingstijd voorbij was. De RVD heeft inmiddels bekend gemaakt dat prinses Amalia naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag zal gaan.

Van Vollenhovens bij Hollandse 100
Op zondag 8 maart werd de Hollandse 100 gehouden. Dit jaar vond de eerste editie plaats. De Hollandse 100 is opgericht door prins Bernhard jr. Zijn familie was dan ook aanwezig om hem aan te moedigen of om zelf mee te doen.
Klik HIER voor een fotoserie van PPE-agency

Naamdag Victoria
Op zondag 12 maart werd de jaarlijkse naamdag van prinses Victoria van Zweden gevierd. Samen met haar dochtertje kwam ze en nam ze bloemen van het publiek aan. Haar man prins Daniel was helaas niet aanwezig. Moeder en dochter gingen gekleed in een mooie paarse jas.
Klik HIER voor een foto.

Prins Kardam van Bulgarije overleden
Op dinsdag 7 april 2015 is prins Kardam in de leeftijd van 52 jaar overleden. Hij laat zijn vrouw, prinses Miriam, en twee zonen, prins Boris en prins Beltran, achter. Prins Kardam ligt sinds 15 augustus 2008 in coma na een auto ongeluk.  Prins Kardam is aan een longinfectie overleden in aanwezigheid van zijn familie. Prins Kardam is de oudste zoon van koning Simeon van Bulgarije. Zijn zoon prins Boris is nu de troonopvolger.
Prins Kardam bij zijn laatste activiteit in 2007 bij paleis het Loo:

Nicolas en Aymeric
Op 28 maart 2015 bezocht prins Laurent met zijn gezin een dag voor het bakken van vlaaien in Hasselt. Alleen prinses Louise kwam niet mee, maar haar broertje genoten en haalden hun ondeugende ogen weer tevoorschijn.
Klik HIER voor een fotoserie van PPE-agency.

Premiere voor Louise, Nicolas en Aymeric
Op 14 februari 2015 bezochten Louise, Nicolas en Aymeric met hun ouders de premiere van 'Song of the sea'. Hun uitje Antwerpen was zeer geschikt en viel in de goede smaak.
Klik HIER voor een fotoserie van PPE-agency.

1 opmerking:

  1. Mooi overzichtelijk logje. Ik ben weer op de hoogte. Ik blijf de kleinste Royals leuk vinden en zou bij iedereen op zijn blog willen reageren maar ik heb de tijd niet. Ben nu langs geweest en je website ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen