woensdag 17 juni 2015

Huwelijk Carl-Phillip en Sofia!

Op 13 juni 2015 was het dan eindelijk zo ver. De zweedse prins Carl-Phillip stapte in het huwelijksbootje met Sofia.


De aankomst van de gasten
Bettina (Bernadotte) en Phillip Haug met hun zoon Emil:

Nikolaos en Tatiana van Griekenland:

Gustaf en Victoria Magnuson:

Leopold en Ursala von Beieren:

Manuel en Anna von Beieren:

Joachim en Marie van Denemarken:

Marianne van Bernadotte:

koningin Mathilde van België:

Edward en Sophie van Engeland:

Haakon en Mette-Marit van Noorwegen:

Takamado van Japan:

Koningin Maxima van Nederland:

Martha-Louise en Ari Behn van Noorwegen:

Lina Hellqvist en Jonas Frejd:

Madeleine, Chris en Leonore O'Neil:

Victoria en Daniel:

Carl-Gustaf en Silvia:

Aankomst bruidegom Carl-Phillip:

Aankomst bruidskinderen:
Carl-Phillip en Sofia hebben voor gekozen 4 bloemenmeisjes gekozen: Prinses Estelle als nichtje van Carl-Phillip, Tiara Larson en twee achternichtjes (van de kant van koningin Silvia) Anaïs en Cloé Sommerlath. Prinses Estelle wordt aan de hand genomen door Anaïs en Cloé. Achter hen komt Tiara, die nog snel een van de jurkjes goed doet.
Aankomst bruid Sofia:
Als snel komt ook Sofia in zicht die achter de bruidskinderen loopt. Ze wordt tot de helft door haar vader weggeleid.De bruidsmeisjes hebben goed geoefend want ze lopen op een mooi tempo. Sofia en haar vader maken aan het eind 2 buigingen (voor de kerk en de royals) en een hoofdknik (voor haar familie).


Carl-Phillip neemt de taak van zijn schoonvader over en begeleid zijn (toen nog) aanstaande vrouw naar het altaar. De liefde spat ervan af!
De huwelijksdienst:
De huwelijksdienst werd geleid door de hofpredikanten Lars-Göran Lönnermark en Michael Bjerkhagen.


Nadat alle gasten weer zitten begint de huwelijksdienst met het zingen van ... Carl-Phillip zoekt het snel voor en houdt het boekje netjes voor zodat ook Sofia mee kan zingen. Na het zingen leest Michael Bjerkhagen een gedeelte voor.
Daarna is het tijd voor de schriftlezing. Verschillende gedeelten worden voorgelezen door kroonprinses Victoria (zus Carl-Phillip), Lina en Sara Hellqvist (zussen Sofia).
Na deze schriftlezingen gaan alle aanwezigen staan. Deze keer leest hofpredikant Lars-Göran Lönnermark een gedeelte voor. Daarna geeft Sofia haar bloemen weg en worden de ringen gezegend. De dienst duurt erg lang voor de kleine Leonore. Gelukkig hebben papa en mama voor wat 'leesvoer' gezorgd.Het jawoord klinkt... Carl-Phillip en Sofia zijn nu officieel man en vrouw.
Daarna worden de ringen uitgewisseld... Heel soepel gaat dat echter niet, wat voor vrolijke blikken zorgt.Er volgt weer een lezing door hofpredikant Lars-Göran Lönnermark. Daarna mogen alle aanwezigen weer gaan zitten en volgt er een muzikaal optreden door het orkest.

Daarna is het tijd voor de zegen, uitgesproken door hofpredikant Lars-Göran Lönnermark. Ook wordt er door hem nog een stuk voorgelezen. Leonore die inmiddels op haar moeders schoot is beland heeft geen zin meer om stil te zitten. Oom Daniël helpt haar moeder maar en neemt de kleine op schoot.Daarna krijgen ze het huwelijksdocument overhandigd en een felicitatie van de hofpredikanten. Het bruidspaar draait zich om en de aanwezigen gaan staan. Er komt weer een muzikaal optreden. Alle aanwezigen klappen op het ritme mee.
Terwijl iedereen klapt loopt het pasgehuwden stel, nu als man en vrouw, de kerk uit. Leonore is dan bij tante Victoria op de arm beland. Na het stel volgt de familie. Het stel geeft elkaar buiten 'de kus'.Na de huwelijksdienst gaat het stel een rijtoer maken richting het paleis.
Op het balkon worden diverse toespraken gehouden. Carl-Phillip stelt hier zijn bruid voor aan het publiek zoals ook prinses Victoria gedaan heeft. De koning houdt zelf ook nog een toespraak, waarin hij iedereen op roept om driemaal 'hoera' uit te roepen. Daarna ook voor het belangstellende publiek 'de kus'.Estelle weet wel wat ze moet doen..


Het wordt tijd voor het avondprogramma. De gasten hebben nog een lang feestprogramma voor de boeg. Voor velen een vrolijk herzien, er wordt dan ook veel besproken. Voor de toespraak van koning Carl-Gustaf wordt iedereen al snel stil.Daarna volgt een toespraak door de vader van Sofia.Na deze toespraken gaat iedereen staan en wordt er geklonken op het bruidspaar.
Daarna is het de eer aan Carl-Phillip om een toespraak te houden.

Daarna wordt het woord gegeven aan prinses Sofia. Zij heeft een verrassing voor haar man. Een optreden van Molly Sandén volgt. Sofia zingt met haar mij voor haar droomprins.

Carl-Phillip en Sofia snijden samen de bruidstaart aan. Sofia proeft als eerst, daarna mag Carl-Phillip proeven. Beiden laten weten het erg lekker te vinden.


Als iedereen zijn taart opheeft begint het volgende en laatste onderdeel. Het dansen.

Officiële foto´s:
Het bruidspaar
Het bruidspaar met alle gasten
Het bruidspaar met de bloemenmeisjes
Het bruidspaar met wederzijdse ouders
Het bruidspaar met wederzijdse zussen

© foto's gettyimages, kungahuset.se en screenshots SVT.se

2 opmerkingen:

  1. Wat een enorm uitgebreide log. Ik heb zo het idee de hele bruiloft te hebben meegemaakt, haha. De sterretjes van de dag zijn toch wel Estelle en Leonore. Zulke schatjes!

    BeantwoordenVerwijderen