vrijdag 26 juni 2015

Special ~Prinses Alexia 10 jaar~

Vandaag is het feest in villa Eikenhorst. Prinses Alexia viert haar 10e verjaardag en dat zal niet ongemerkt voorbijgaan. Ook wij blikken terug op haar eerste 10 levensjaren.

Op 26 juni 2005 wordt prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien geboren in het Bronovo ziekenhuis te Den Haag. Op 28 juni 2005 om 10:00 heeft prins Willem-Alexander aangifte gedaan van haar geboorte bij de gemeente van den Haag, vanaf dit moment zijn de namen van het prinsesje bekend en gaat zij als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia Juliana Marcela Laurentien Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau door het leven. Haar roepnaam is Alexia.

De eerste fotosessie voor Alexia werd gehouden in juli 2005. Het prinsesje merkte er niet zo veel van en lag rustig in de armen van haar moeder. Amalia liet nog even duidelijk weten, dat ze erg blij was met haar kleine zusje.
© RVD
Op 19 november 2005 wordt prinses Alexia gedoopt in de Dorpskerk te Wassenaar door dominee D. van der Boon. Haar peetouders zijn haar oom prins Friso, haar oom Juan Zorreguieta, Prinses Mathilde van België, jonkheer Frans Ferdinand de Beaufort en jonkvrouw Alexandra Jankovich de Jeszenice.
© RVD/Fotogeniek, foto: Jeroen van der MeydeOp 23 december 2005 werd er een kerstfoto verspreid. De foto is gemaakt op het binnenplein van het Oude Loo, waar de familie nog wel eens bivakkeert.
© RVD, foto: Raymond Rutting

Op 26 februari 2006 wordt er een fotosessie in Lech gehouden. De kleine Alexia vind de kou maar niets, gelukkig is Amalia ook op de slee.

 Op 27 april 2006 mag prinses Maxima een startsein geven. Haar dochtertje schrikt er zo van dat ze in tranen uitbarst.

Op 6 juli 2006 wordt de jaarlijkse fotosessie in Italië gehouden. Ook oma Beatrix is aanwezig.

Op 6 mei 2006 wordt er een foto verspreid van het gezin op de Groene Draeck. Het gezin is aan het varen met oma Beatrix in de omgeving van Muiden.
© RVD
 Op 18 augustus 2006 komt het Japanse echtpaar naar Nederland met hun dochtertje Aiko. Er wordt een fotosessie gehouden in de stallen van paleis het Loo.

Op 8 oktober 2006 wordt haar nichtje Leonore gedoopt. Mama heeft haar handen vol aan de ondeugende meid.

Op 19 oktober 2006 wordt er een leuke gezinsfoto verspreid. Beide prinsesjes hebben een rozig jurkje aan. Ook werd er een mooi portret gemaakt van Alexia.
© RVD, foto: Jeroen van der Meyde
© RVD
Op 31 januari 2007 wordt er een nieuwe foto voor de verjaardag van koningin Beatrix verspreid. Het is een foto waar ze poseert met haar kleinkinderen. De foto is gemaakt in 2006.
© RVD/Fotogeniek, foto: Jeroen van der Meyde
 Op 11 februari 2007 wordt de jaarlijkse fotosessie in Lech gehouden. Deze keer is ook het gezin van Constantijn aanwezig. Als ze met haar blote handjes in de sneeuw valt is het huilen geblazen.

Op dinsdag 10 april 2007 krijgen Amalia en Alexia er een zusje bij. De hekkensluiter van een gezin van drie mooie meiden en twee trotse ouders. Op 20 april werd er een nieuwe gezinsfoto gemaakt waarop ook een trotse oma verschijnt.
© RVD
Op 26 juni 2007 wordt er een fotosessie in de stallen gehouden. Deze keer staat de verjaardag van prinses Alexia centraal. Ze wordt luid toegezongen door haar grote zus Amalia.
© RVD
 Op 13 augustus 2007 wordt er een nieuwe foto van Alexia gepubliceerd. Ze 'poseert' hier in een luchtig wit blouseje en heeft een guitig lachje op haar gezicht.
© RVD; foto: Z.K.H. de Prins van Oranje
Op 1 september 2007 viert papa zijn 40e verjaardag. Alexia houdt wel even in de gaten of iedereen de weg naar binnen weet te vinden.

Op 20 oktober 2007 wordt haar zusje Ariane gedoopt. De kinderen mogen alles en dat wordt hartelijk aangenomen. Niemand die de foto's van de 'zoete' kindertjes op het podium vergeet.
© RVD

 Op 22 december 2007 wordt er een zomerse winterfotosessie gehouden in Buenos Aires, Argentinië.
© RVD/Royal Images, foto: Frank van Beek
 Op 5 januari 2008 worden er weer nieuwe foto's van de prinsesjes verspreid. Deze foto's geven een leuk beeld van hoe de zusjes met elkaar omgaan en hoeveel ze van elkaar houden. Deze knuffel zal vast niet de enige zijn...
© RVD, foto: Z.K.H. de Prins van Oranje

© RVD, foto: Z.K.H. de Prins van Oranje
© RVD, foto: Z.K.H. de Prins van Oranje
 Op 10 februari 2008 wordt er weer een jaarlijkse fotosessie in Lech gehouden. Deze keer is het voor Alexia niet zo vreemd meer, maar haar zusje Ariane eist de aandacht van haar ouders op.

Op 11 juli 2008 wordt de jaarlijkse fotosessie gehouden op landgoed de Horsten. De prinsesjes verschijnen in drie dezelfde, groene smokjurkjes.
© RVD

 Op 5 december 2008 worden er weer nieuwe foto's gepubliceerd t.g.v. de verjaardag van haar grote zus Amalia.
© RVD, foto: Robin Utrecht Fotografie

© RVD, foto: Robin Utrecht Fotografie

© RVD, foto: Robin Utrecht Fotografie

© RVD, foto: Robin Utrecht Fotografie
 Op 29 juni 2009, 3 dagen na haar 4e verjaardag, mag het prinsesje naar school. Haar grote zus Amalia gaat met haar mee en wijst haar goed de weg. Met een schuin oog naar Amalia, durft het prinsesje het wel aan. Spannende momenten en dan ook nog de pers erbij. Je moet er maar tegen kunnen.
© RVD
© RVD
© RVD
© RVD
Op 20 juli 2009 wordt er een strandfotosessie gehouden. Geen nette jurkjes, maar een vrijetijds outfit. Van koninklijke komaf is weinig meer te zien.

Op 5 juli 2010 word er weer een zomerse fotosessie op de villa gehouden. Er wordt een mooi portret van Alexia vrijgegeven.
© RVD
© RVD
© RVD
© RVD

© RVD
© RVD
Op 11 april 2011 gaat haar jongste zusje Ariane naar school. Deze keer kan zij haar jongere zusje wegwijs maken op school. De media mocht er deze keer niet bij zijn wat een verstandige keuze is. Het is daarom extra leuk dat we toch foto's gekregen hebben.
© RVD
Op 28 maart 2012 worden er drie nieuwe foto's van de prinsesjes vrijgegeven. Deze zijn gemaakt door hun vader, prins Willem-Alexander. De foto's waren bedoeld voor de kinderpostzegels 2012, maar uiteindelijk zijn het andere foto's geworden.
© RVD, foto: Z.K.H. de Prins van Oranje
Op 5 december 2014 worden er weer nieuwe foto's van de prinsesjes vrijgegeven. Ook deze keer waarschijnlijk om de verjaardag van prinses Amalia. De foto's zijn gemaakt in het najaar van 2014.
© RVD; foto: Jeroen van der Meyde
© RVD; foto: Jeroen van der Meyde
Het is maar een 'beperkt' deel van alle keren dat we prinses Alexia gezien hebben. Als laatst de koningsdag in Dordrecht. Ook hier was prinses Alexia bij. Ze genoot van de parade op het water, de vaartocht naar de kerk, het publiek, het toneelstuk bij 'het hof van Nederland' en het optreden op het Statenplein.
 
© gettyimages, RVD, koninklijkefoto's

1 opmerking:

  1. Wat een leuk logje van een meisje dat alweer 10 jaar is geworden en leuk is opgegroeid van heel schuchter naar redelijk spontaan. gefeliciteerd

    BeantwoordenVerwijderen