donderdag 6 augustus 2015

Het eerste jaar van...

In deze nieuwe serie wordt elke keer het eerste levensjaar van een prins of prinses belicht. Dit kan van een prins of prinses zijn die nu nog jong is, maar ook van de prinsen en prinsessen die inmiddels zelf al weer (groot)ouders zijn. De eerste in deze serie gaat over de Belgische prinses Astrid.

Prinses Astrid is geboren op 5 juni 1962. Haar ouders Albert en Paola hadden al een zoon, Philip, toen Astrid geboren werd. Astrid werd vernoemd naar haar oma koningin Astrid. 

Op 22 juni 1962 werd prinses Astrid gedoopt door de aartsbisschop van Brussel. Albert en Paola hebben voor haar twee peetouders gekozen: prins Fabrizio Ruffo di Calabria en groothertogin Josephine Charlotte.

Op 3 december 1962 werd er een nieuwe foto verspreid. Prinses Astrid was toen 6 maanden oud.

Op 5 juni 1963 vierde prinses Astrid haar eerste verjaardag. Er werden nieuwe foto's verspreid van haar en haar moeder Paola. De foto's zijn gemaakt in de tuinen van kasteel de Belvedère.Inmiddels is prinses Astrid alweer 53 jaar. Ze heeft nog geen kleinkinderen, maar haar oudste zoon prins Amedeo is ruim een jaar getrouwd met Elisabetta. Wie weet krijgen zij binnenkort gezinsuitbreiding.

2 opmerkingen:

  1. Een hele leuke serie, ben benieuwd wie er nog meer volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, inderdaad een superleuke serie. En de foto's van de kleine prinses Astrid had ik nog nooit gezien, ze was schattig zoals alle baby's.

    BeantwoordenVerwijderen