maandag 10 augustus 2015

Het eerste jaar van...

In deze serie wordt elke keer het eerste levensjaar van een prins of prinses belicht. Dit kan van een prins of prinses zijn die nu nog jong is, maar ook van de prinsen en prinsessen die inmiddels zelf al weer (groot)ouders zijn. De tweede in deze serie gaat over de Britse prins George. Onlangs vierde hij zijn tweede verjaardag. 

George is geboren op 22 juli 2013. Zijn ouders, William en Catherine, lieten twee dagen later zijn namen bekend maken. De nieuwe prins zou door het leven gaan als George Alexander Louis. Een dag na zijn geboorte op 23 juli 2013 mocht hij met zijn ouders het ziekenhuis, Lindo Wing, verlaten.
Op 19 augustus 2013 werden de eerste officiele foto's vrijgegeven. De foto's zijn gemaakt door de vader van Catherine. Op de foto's zijn ook de honden Lupo en Tilly te zien. George was toen bijna één maand oud.


Op 23 oktober 2013 werd prins George gedoopt in de st. James kapel. Zijn peetouders zijn: Zara Phillips (nicht van William), William van Cutsem (jeugdvriend van William), Jamie Lowther-Pinkerton (behoort tot de hofhouding), Julia Samuel (vriendin van Diana), Oliver Baker (studiegenoot William en Catherine), Hugh Grosvenor (zoon van de hertog van Westminster) en Emilia Jardine-Paterson (vriendin William en Catherine).

Toen prins George 8 maanden oud was begon hij met zijn ouders aan de tour naar Australië en Nieuw-Zeeland. Op 7 april 2014 kwam hij met zijn ouders aan in Wellington.

Op 9 april ging hij met zijn ouders mee naar het Gouvernment House voor een speel ontmoeting met andere kinderen. Zijn ouders spraken met andere ouders over de kinderen.

Op 16 april vertrekt het gezin vanaf vliegveld Wellington.

Eveneens op 16 april komen zij aan op het vliegveld te Sydney. Zowel mama Catherine als zoontje George hebben hun outfits verwisseld.

Op 20 april mag prins George met zijn ouders mee naar Taronga Zoo. Hier krijgt hij een 'bilby' (knuffel) aangeboden.

Op 25 april 2014 vertrekt prins George weer met zijn ouders richting huis.

Op 15 juni 2014 ging prins George met zijn moeder naar een polowedstrijd kijken.

Op 21 juli 2014 vierde prins George zijn eerste verjaardag. Er werden drie nieuwe foto´s vrijgegeven.Inmiddels is prins George 2 jaar oud en ook niet meer het enige zonnestraaltje in huis. Op 2 mei 2015 kreeg hij er namelijk een zusje bij, prinses Charlotte.

2 opmerkingen:

  1. Leuk gedaan, maar dit zo recent, had zijn vader prins William eens onder de loep genomen of een zijn broer prins Harry, net zoals de vorige keer prinses Astrid, zus van de Koning van Belgie. Ja sorry, dit is mijn mening erover.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke log! Wat een schattig prinsje is het toch..

    BeantwoordenVerwijderen