donderdag 22 oktober 2015

Prins Floris en prinses Aimee 10 jaar getrouwd

Prins Floris en prinses Aimee zijn op 20 en 22 oktober 2015 10 jaar getrouwd. 
Een mooie terugblik

Het paar leert elkaar kennen op een studentenfeest te Leiden, waar ze beiden studeerden aan de Leidse Universiteit. Prins Floris studeerde er Nederlands Recht, zowel bedrijfsrecht als strafrecht. Aimee heeft er bedrijfsrecht gestudeerd. Prins Floris heeft Aimee ten huwelijk gevraagd tijdens een vakantie in Oostenrijk; hoog in de bergen, tijdens een sneeuwstorm.
Helemaal onverwachts kwam de dubbele verloving op 25 februari 2005 niet. Anita van Eijk en Aimée Söhngen waren ondertussen al enkele keren gesignaleerd bij officiële gelegenheden van het Koninklijk Huis. Zo verschenen ze voor het eerst met Pieter-Christiaan en Floris in het openbaar bij de doop van prinses Amalia, op 12 juni 2004. Vier maanden later waren ze aanwezig bij de doop van Claus-Casimir, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien.
Naast prinses Marilène en prinses Annette completeerden Anita en Aimée het kwartet schoondochters van prinses Margriet en prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. „We zijn uitverkocht”, meldde schoonvader Pieter triomfantelijk tijdens de verloving.
Paleis het Loo te Apeldoorn was het decor voor de dubbele verloving. De prinsen Pieter-Christiaan en Floris van Vollen¬hoven presenteerden Anita en Aimée. Na afloop van de bekendmaking is er een verlovingsreceptie, zodat familie en vrienden de beide paren kunnen feliciteren
© bedankkaart van Anja
Pieter-Christiaan en Floris kozen ervoor geen toestemming voor hun huwelijk te vragen aan de Staten-Generaal. Het was de jongste zonen van prinses Margriet duidelijk dat er geen politiek draagvlak zou zijn voor een toestemmingswet. „We hebben er niet lang over nagedacht”, bekende Pieter-Christiaan tijdens zijn verloving. „Er zijn zo veel neven en broers voor ons in de lijn van troonopvolging.”
Het gevolg van deze beslissing was dat de prinsen geen lid meer zijn van het Koninklijk Huis. Hun huwelijk verschafte Anita en Aimée geen adeldom. Ze mogen wel de titels van hun man voeren. Prinses van Oranje-Nassau, van Vollenhoven, dus. Met de aanspreektitel hoogheid.

Daartegenover leverden ze privacy in. Koninginnedag is tot nog toe een verplicht nummer. Evenals incidentele officiële bijeenkomsten. Zo openende de vier schoondochters van prinses Margriet eind 2005 de tentoonstelling ”Kerstmis op Paleis Het Loo”, nadat ze de tentoonstelling ”Bruiden van Het Loo” bekeken hadden. Ook zijn de prinsessen (bijna) jaarlijks aanwezig op het Peter Stuyvesant Ball in New York.

Daartegenover leverden ze privacy in. Koninginnedag is tot nog toe een verplicht nummer. Evenals incidentele officiële bijeenkomsten. Zo openende de vier schoondochters van prinses Margriet eind 2005 de tentoonstelling ”Kerstmis op Paleis Het Loo”, nadat ze de tentoonstelling ”Bruiden van Het Loo” bekeken hadden. Ook zijn de prinsessen jaarlijks aanwezig op het Peter Stuyvesant Ball in New York.

Verder blijven de prinsessen op de achtergrond en hebben ze weinig last van de pers. En dat houden ze graag.

Aimée Leonie Allegonde Marie Söhngen wordt geboren op 18 oktober 1977 in Amsterdam. Haar ouders zijn Hans Söhngen en Eleonoor Söhngen-Stammeijer. Ze heeft een broer Hans en een zus Magali, met wie ze opgroeit in Bussum en Naarden. Aimée studeert in 2002 af aan de Universiteit Leiden in het vak bedrijfsrecht. 

Het Burgerlijk huwelijk wordt voltrokken op 20 oktober 2005 om 11.30 uur in de Burgerzaal van het Stadhuis van Naarden. Burgemeester Rehwinkel treedt op als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Het is de wens van de bruid om te trouwen in de plaats waar ze is opgegroeid.
Bij het burgerlijk huwelijk treden twee vriendinnen van de bruid voor haar op als getuige: Uusje Asser en Jeanette Huisman-Quist, en twee vrienden van de bruidegom voor hem: Wybe Bast en Mark Hesselink. Bij het burgerhuwelijk zijn naast de wederzijdse familieden ook aanwezig: Koningin Beatrix, prinses Maxima, (prins Willem alexander moet verstek laten gaan i.v.m. zijn bezoek aan Azie), de prinsen Johan Friso en Constantijn met hun echtgenotes Mabel en Laurentien, prinses Irene met haar zoons de prinsen Carlos en Jaime en haar dochter prinses Maria Carolina. 
Het bruidspaar maakt gebruik van een Mercedes Benz 380 SEL cabriolet, die in 1985 werd aangeschaft door zijn grootmoeder wijlen Koningin Juliana. Zij gebruikte de auto veel tijdens haar vakanties in Porto Ercole 
Na afloop van de burgerlijke huwelijksvoltrekking staat het bruidspaar de pers kort te woord. Vervolgens neemt het paar buiten even de tijd om de honderden belangstellenden in de gelegenheid te stellen een glimp van het bruidspaar op te vangen. Daar na reist het paar in de open Mercedes Benz af naar het Muiderslot waar een privédejeuner zal plaatsvinden. 
22 oktober 2005 volgt het Kerkelijk huwelijk van prins Floris en prinses Aimee in de Grote Kerk van Naarden. Emeritus voorganger dr. Anne van der Meiden zegent hun huwelijk in en de dienst bevat, op verzoek van de bruid, enkele rooms-katholieken elementen.
De bruid prinses Aimee heeft als getuigen broer Hans en zuster Magali Söhngen. Prins Floris heeft als getuigen: broer Prins Bernhard en zijn nichtje prinses Maria Carolina de Bourbon de Parma. Na de huwelijksinzegening spreken de getuigen hun trouw en steun aan het bruidspaar uit.
Aanwezig: de beide wederzijdse familieleden en alle Koninklijke familieleden, Prins Carel Hugo, de ex-echtgenoot van prinses Irene, aartshertog Michael van Oostenrijk met zijn vrouw Christina, prins Hassan van Jordanië en zijn vrouw Sarvath, prinses Badiya van Jordanië met haar man Edward Blair, Alois Konstantin, vorst zur Lowenstein-Wertheim-Rosenburg met zijn vrouw Anastasia, tv. Presentator Ivo Niehe met zijn vrouw Karin, Richard Krajicek met zijn vrouw Daphne, premier Jan Peter Balkenende met zijn vrouw Bianca en oud-strijders uit Canada die er als het ware de peetvaders van Prins Floris zijn.
Voor het vervoer bij het Kerkelijk huwelijk maakt het bruidspaar bij aankomst gebruik van de AA-49, de hofauto uit 1927, waar Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik veelvuldig gebruik van hebben gemaakt.
Na afloop van de dienst wordt er gebruik gemaakt van een gala landauer van het Koninklijk Staldepartement, getrokken door een vierspan Friese paarden. 
Na afloop van de Kerkelijke huwelijksvoltrekking begeeft het paar zich naar het Arsenaal. In de voormalige kazerne genieten de genodogden van handgemaakte kaaskroketje, sandwiches met tartaar en tonijn en tatelettes van gerookte zalmsalade. En na de receptie is het officiele gedeelte van de dag voorbij en begeeft het bruidspaar zich met een select gezelschap naar paleis het Loo voor een spetterned huwelijksfeest. Een goede vriend, Frank Houben zorgt die avond voor muziek als diskjockey. 
Na het feest is er tijd voor ontspanning en gaat het opaar naar het eiland Mauritius voor een 3 weken durende huwelijksreis. En na die drie weken vesrigen ze zich in amsterdam, waar ze beide werkzaam zijn. Prins Floris werkt als beleidssecretaris bij het Openbaar ministerie in Amsterdam. In februari 2007 tot september 2011 werkt hij als 'relationship manager' sector technologie, media en Telecom bij Deutsche Bank en sinds oktober 2011 is hij werkzaam als directeur bij KPMG Corporatie Financiën. Prinses Aimee werkt op de marketing- en communicatieafdeling van Pon’s Automobielhandel. Sinds 2010 is de prinses werkzaam voor de ANWB (marketing en sales) op het hoofdkantoor in Den Haag.
© Bedankkaart van Anja
In december 2009 verlaat het gezin Amsterdam en gaan zijn wonen op het Landgoed De horsten aan de kant van Voorschoten.
Het paar krijgt 3 kinderen te weten: Magali * 09-10-2007, 
© Bedankkaart van Anja
Eliane *05-07-2009 
© Bedankkaart van Anja
en Jan Willem *01-07-2013
© Bedankkaart van Anja

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad een hele mooie log! Er staat alleen een foutje bij de naam van Magali ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de hint. Ik heb het snel aangepast :-)

      Verwijderen