dinsdag 20 oktober 2015

Prins Nicolas gedoopt..

Op zondag 11 oktober is de Zweedse prins Nicolas gedoopt. Een huilende baby, een onrustige zus en een zoete nicht Estelle waren de bekende aanwezige royaltykids.


Prinses Estelle kwam als eerste van de drie prinsenkinderen binnen. Haar ouders een stevige hand om parmantig de kapel in te stappen. Ze had veel aandacht voor haar mooie stoel: met leuningen!

Na lang wachten komen dan de koning en koningin binnen, direct gevolgd door de bisschoppen en hofpredikant. Kort daarna komen Madeleine en Chris met hun kinderen Leonore en Nicolas binnen, zijn worden gevolgd door de peetouders. De peetouders zijn: Prins Carl-Phillip (oom van moederskant), Gravin Natasha Abensperg und Traun (tante van vaderskant), Henry d'Abo (oom van vaderskant), Gustaf Magnuson (neef van prinses Madeleine), Katharina von Horn (vriendin van prinses Madeleine) en Marco Walselfisz (vriend van Chris).


Na het zingen en het bidden houdt papa Chris een kort gebed. 'Heere, Dankuwel voor dit kind. Dankuwel voor het cadeau dat u ons heeft gegeven en het vertrouwen dat u in ons heeft. Geef ons tederheid, standvastigheid en rust. Help ons om uw liefde te geven aan de kinderen die aan ons werden toevertrouwd. In Jezus' naam, Amen.'


Na een korte introductie leest peettante (zwarte jurk rode haarband) een deel voor. Daarna ontvangt Nicolas een zegen. Dan is het de beurt aan peetoom Carl-Phillip om een gedeelte voor te dragen. Na het zingen mag Carl-Phillip het water in het doopvont gieten.


Na de woorden van prinses Madeleine wordt Nicolas gedoopt. Na zijn doop neemt zijn moeder hem weer in haar armen. Zijn zusje Leonore wil dan toch nog even in het doopvont keken. Daarna mag Leonore nog even bij haar oom Carl-Phillip op schoot zitten. Het kindermeisje komt Leonore halen.


Prinses Estelle rent ineens weg om een speentje te halen voor haar huilende neefje. Na het gebed en het samen opzeggen van het Onze Vader, wordt de pas gedoopte met zijn ouders toegezongen door het koor.


Nadat Nicolas de versierselen zijn opa ontvangen heeft verlaat hij met zijn ouders de kerk. Daarna volgen de peetouders, koning, de koningin, de bisschoppen en hofpredikant, verdere familieleden en als laatste de overige gasten.
Inmiddels zijn er ook vier officiële foto's vrijgegeven.
Het gezinnetje
Met de grootouders
Met de tantes en oom
Met de peetouders
© Foto's screenshots SVT en Mattias Edwall, Kungahuset.se 

1 opmerking:

  1. Wat een leuke beelden kregen we weer te zien! Leonore en Estelle zijn zo schattig!

    BeantwoordenVerwijderen