donderdag 15 oktober 2015

Special ~Prins Christian 10 jaar~


Op zaterdag 15 oktober 2005 werd de Deense prins Christian geboren, een nieuwe troonopvolger voor Denemarken. Om 3 minuten voor 2, middernacht, beviel prinses Mary van een gezonde zoon. Prins Christiaan woog bij zijn geboorte 3500 gram en was 51 cm lang. Om 12 uur werden er 21 kanonsschoten gehoord en overal werd de vlag uitgehangen. Drie dagen na zijn geboorte mocht prins Christian, samen met zijn ouders, het ziekenhuis verlaten.

Op zaterdag 21 januari 2006 werd de 3 maanden oude prins gedoopt. Tijdens deze plechtigheid werden zijn namen bekend gemaakt: Christian Valdemar Henri John, Prins van Denemarken en Graaf van Monpezat. Zijn peetouders zijn: kroonprinses Victoria (Zweden), kroonprinses Mette-Marit (Noorwegen), Jane Stephens (tante van moederskant), prins Joachim (oom van vaderskant), prins Pavlos (Griekenland), Hamish Campbell en Jeppe Handwerk.
Op vrijdag 12 augustus 2011 ging prins Christian voor het eerst naar school. Hij begon in klas 0 van de  Tranegård School.
Prins Christian is niet het enige kind van prins Frederik en prinses Mary. Na hun zoontje kregen zij op 21 april 2007 kreeg prins Christian een zusje, Isabella. Op 8 januari 2011 kregen zij er een broertje en zusje bij. Zij kregen de namen Vincent en Josephine.
Speciaal voor zijn 10e verjaardag zijn er nieuwe foto's vrijgegeven. Helaas mogen deze 4 leuke foto's hier niet gepubliceerd worden.
Foto's © H.K.H. Kronprinsessen (kongehuset.dk) en Nellie van Ginkel (bedankt!)

2 opmerkingen: