maandag 5 oktober 2015

Special ~Prins Emmanuel 10 jaar~

Gisteren was het alweer 10 jaar geleden dat Prins Emmanuel van België geboren werd. Daarom is er een mooie special gemaakt over deze 10 snel gevlogen jaren.
© Koninklijk Paleis - Palais Royal

 Emmanuel Leopold Guillaume François Marie werd geboren op dinsdag 4 oktober 2005 om 13:06 geboren in het Erasmusziekenhuis in Anderlecht. Prins Emmanuel is het derde kind van koning Filip en koningin Mathilde van België. Emmanuel woog bij zijn geboorte 3900 gram en was 50 cm lang. Op vrijdag 7 oktober 2005 heeft papa Filip aangifte gedaan bij de burgerlijke stand van dit mooie nieuws. Op maandag 10 oktober 2005 mocht prins Emmanuel met zijn ouders het ziekenhuis verlaten.
Klik HIER voor de eerste babyfoto's en HIER voor de foto's tijdens het verlaten van het ziekenhuis.

Op 10 december 2005 werd prins Emmanuel gedoopt n de kapel van Ciergnon kasteel in de Belgische Ardennen. Zijn peetouders zijn Gravin Elisabeth d'Udekem d'Acoz (tante van moeders kant) en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Guillaume (Erfgroothertog van Luxemburg).
Klik HIER voor doopfoto's.

Op 15 april 2010 waren prins Filip en prinses Mathilde aanwezig bij de 34th Floralies van Ghent. Zij hadden hun vier kinderen meegenomen naar de officiële opening. Tevens nam prins Filip een geschenk in ontvangst t.g.v. zijn verjaardag.

Op 1 september 2010 gaan de oudste drie prinseskinderen weer naar school. En zoals het in België een traditie is, mag de pers daarbij aanwezig zijn en kunnen er enkele foto's gemaakt worden.

Op 8 juli 2011 werd de jaarlijkse zomerfotosessie gehouden. Dit jaar werd de fotosessie gehouden in het educatief centrum 'Archeosite' in Aubechies.

Op 1 september 2011 gaat het gezin weer de deur uit voor de eerste schooldag. Deze keer gaan alle vier de kinderen mee. 

Op 17 februari 2012 werd de jaarlijkse winterfotosessie gehouden in het Zwitserse Verbier. En zoals de meeste kinderen genoot ook Emmanuel van al dat mooie witte sneeuw.

Op 2 september 2012 is er een fotosessie met de hele koninklijke familie van België. Tijdens deze fotosessie wordt er een familiefoto gemaakt en verder nog gezinsfoto's.


Vanaf september 2012 gaat prins Emmanuel naar een nieuwe school, Eureka, in Kessel-Lo.


Op 21 juli 2013 beleefde prins Emmanuel wel een hele bijzondere dag. Op deze dag werd zijn vader namelijk de koning van België. Na vandaag weet hij hoe mooi het is om te zwaaien vanaf een balkon.

Op 26 juli 2012 wordt er weer een jaarlijkse fotosessie gehouden. Deze keer werden de foto's gemaakt in Londen.


Op 3 maart 2014 werd er weer een jaarlijks winterfotomoment gehouden in het Zwitserse Verbier. Deze keer werden er mooie foto's gemaakt van Emmanuel op de lange latten.

Op 4 juli 2014 stapten neem Amedeo en Elisabetta in het huwelijk. Natuurlijk mocht Emmanuel toen niet ontbreken.


Op 12 juli 2014 werd de jaarlijkse zomerfotosessie gehouden in Sealife. De prinseskinderen mochten de pinguins voeden en hadden hele interessante vragen bedacht voor de dierenoppassers.

Op 21 juli 2014 was het koninklijke gezin aanwezig bij de jaarlijkse Nationale Feestdag. Sinds de inhuldiging van zijn vader is Emmanuel, met zijn zus, broer en zusje, aanwezig.

Op 21 september 2014 was het koninklijk gezin aanwezig bij de 'autoloze zondag'. Op deze dag stapt iedereen op de fiets, zo ook het koninklijk gezin.

Op 12 december 2014 werd koningin Fabiola begraven.


Op 17 december 2014 was prins Emmanuel met zijn familie aanwezig bij het jaarlijkse kerstconcert. 

Aan het einde van het jaar 2014 werden er weer nieuwe foto's vrijgegeven van het koninklijk gezin.
© Koninklijk Paleis - Palais Royal
Op 21 juli 2015 was prins Emmanuel weer met zijn familie aanwezig bij de Nationale Feestdag van België.

2 opmerkingen:

  1. Een mooie log van deze prins

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi overzicht. Prins Emmanuel eens uitgebreid in de schijnwerpers, leuk.

    BeantwoordenVerwijderen