maandag 29 februari 2016

Februari 2016

Waar januari 2016 nog rustig was, beleefden de royaltykids in februari heel veel. Er werden 2 baby'tjes geboren, babyfoto's vrijgegeven en in Zweden was het weer tijd voor verjaardagen. Maar februari kenmerkt zich ook altijd om de winter fotosessies op de ski's. Deze keer poseerden alleen de Belgische en Nederlandse royaltykids, de Noorse royaltykids gingen naar een skiwedstrijd, maar de Denen hadden dit jaar geen fotomoment in de sneeuw. Al met al een fotorijke maand februari!


1 februari 2016
Op 1 februari 2016 gaf prins Charles-Philippe d'Orléans de eerste schoolfoto van zijn dochtertje Isabella vrij.

Voici la première photo passeport dans la vie d'Isabelle !!! Nous avons dû la faire pour son inscription à l'école... N'est-elle pas à craquer ? #charlesphilippedorleans #ducdanjou
Geplaatst door Charles-Philippe d'Orléans op maandag 1 februari 2016

4 februari 2016
In december (16 december 2015) werden we compleet verrast toen we het nieuws kregen dat prinses Carolina en Albert Brenninckmeijer een tweede kindje gekregen hadden. Er werden twee nieuwe foto's vrijgegeven. Klik HIER om beide foto's te bekijken.
5 februari 2016
Op 5 februari 2016 vierde de Deense prinses Marie haar 40e verjaardag. Voor deze feestelijke gelegenheid zijn er veel nieuwe foto's verspreid. Helaas zijn er maar weinig foto's van hen met de kinderen vrijgegeven.
Naast de foto's hield het echtpaar ook nog een interview. Joachim vertelt dat zijn oudste zonen goed voor hun jongere broertje en zusje zorgen. Ze hebben een goede band met elkaar. Ook Marie vindt haar stiefzonen fantastisch en behandelt ze net zo als ze haar eigen kinderen behandelt.

Tevens was er grote blijdschap in Bhutan. Het koningspaar kreeg op 5 februari 2016 hun zoontje. De namen van hun zoontje zijn nog niet bekend gemaakt. Daarom wordt het prinsje nu aangeduid met de titel 'the Gyalsey' (vrij vertaald: de kroonprins). De koning was bij de bevalling aanwezig. De baby werd na de bevalling als eerst getoond aan zijn opa. Moeder en zoon verkeerden in goede gezondheid.

7 februari 2016
Op 7 februari waren de Noorse royals aanwezig bij Holmenkollen FIS World Cup Nordic in Oslo. Onder hen waren ook prinses Ingrid-Alexandra en prins Sverre-Magnus aanwezig.

8 februari 2016
Op 8 februari 2016 waren de Belgische koningskinderen Elisabeth, Gabriel, Emmanuel en Eleonore aanwezig bij de jaarlijkse skifotosessie in Verbier.

9 februari 2016
De Belgische prinsenkinderen Louise, Aymeric en Nicolas waren met hun ouders bij de carnavalsviering in Binche.© Screenshots DeRedactie
Op 9 februari 2016 werd ook de eerste officiële foto van de Bhutanese kroonprins vrijgegeven. Het prinsje wordt vastgehouden door zijn opa. 
© Koningin Jetsun Pema
12 februari 2016
Op 12 februari 2016 opende prinses Ingrid-Alexandra met een vlammende fakkel de Youth Olympic Games in Noorwegen. Ook haar ouders en broertje Sverre-Magnus waren hierbij aanwezig.

13 februari 2016
Op 13 februari 2016 werden er weer nieuwe foto's vrijgegeven van de Bhutanese kroonprins. Deze keer om de bevolking en alle anderen hartelijk bedanken voor de lieve felicitatie die de nieuwe ouders gekregen hebben. Op de ene foto poseren de ouders en grootvader met het prinsje. Op de andere foto staat de trotse grootvader met zijn kleinzoon.
© His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
© Koningin Jetsun Pema
14 februari 2016
Op 14 februari 2016 werden er weer twee nieuwe foto's vrijgegeven van het Bhutanese prinsje. Deze keer een drie generatie foto en een foto van het prinsje met zijn opa.
© Koningin Jetsun Pema 
© His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
15 februari 2016
Op 15 februari 2016 brachten Albert en Paola een bezoekje aan Train World met hun schoondochter prinses Claire en haar kinderen Louise, Aymeric en Nicolas. Klik HIER voor een fotoserie.

16 februari 2016
Op 16 februari 2016 werden er voor het eerst foto's vrijgegeven van Isabella Windsor. De tweede dochter van Lord Frederick en Sophie Windsor werd op 16 januari 2016 geboren en is dus alweer een ruime maand oud.

17 februari 2016
Op 17 februari 2016 werd prins Abdullah van Jordanië geboren. Hij is het zoontje van Prins Faisal bin Al Hussein en Prinses Zeina Faisal. Prins Faisal heeft al vier kinderen uit een eerder huwelijk. Op 19 februari verscheen de eerste foto van het prinsje met zijn ouders en zijn oom en tante koning Abdullah en koningin Rania.
© Queen Rania
20 februari 2016
De Zweedse prinses Leonore vierde haar tweede verjaardag. In Zweden betekent dat dat er weer nieuwe foto's vrijgegeven worden. Dit keer werd er één officieel verspreid en publiceerde prinses Madeleine drie andere foto's via haar Facebookaccount. Zo kunnen we zien hoe goed Leonore kaarsjes uit kan blazen.
© Kungahuset.se, Brigitte Grenfeldt
Op 20 februari 2016 werden er maar liefst 12 foto's vrijgegeven door de koning en koningin van Bhutan. Op deze foto's is het gezicht van het prinsje ook erg goed te zien. Het prinsje poseert alleen, maar ook met zijn ouders. De foto's zijn vrijgegeven t.g.v. de 36e verjaardag van de koning en tevens om te vieren dat het prinsje 2 weken oud is. De foto's van het prinsje alleen zijn gemaakt door zijn vader.© Facebookpagina Koningin Jetsun Pema
21 en 22 februari 2016
Op 21 en 22 februari 2016 vierde de Bhutanese koning zijn verjaardag. Zoals elk jaar werd er ook dit jaar een audiëntie gegeven. Niet alleen het koningspaar, maar ook hun pasgeboren zoontje 'the Gyalsey', was hierbij aanwezig. Klik HIER en HIER voor foto's.

22 februari 2016
Op 22 februari 2016 poseerde de Nederlandse Koninklijke familie voor de pers. Hun jaarlijkse fotomoment is het begin van een vakantie zonder pers en paparazzi. Klik HIER voor een uitgebreide fotolog.Op 22 februari 2015 ontvingen prinses Madeleine en haar dochtertje prinses Leonore ernstig zieke kinderen op het paleis. Deze dag ging uit van de stichting My Big Day, een organisatie waarvan prinses Madeleine beschermvrouwe is. Zowel Madeleine als Leonore gingen in een echte 'prinsessenjurk' gekleed. Het werd een waar prinsessenfeest voor deze 12 kinderen in de leeftijdscategorie 5-8 jaar.


© Foto's: Kate Gabor / Kungahuset.se
23 februari 2016
Op 23 februari 2016 vierde de Zweedse prinses Estelle haar vierde verjaardag. Er werden twee nieuwe foto's vrijgegeven. Één van het prinsesje op een stoel en één met de ouders erbij. Ook prinses Madeleine plaatste een leuke foto van de nichtjes Leonore en Estelle. Door dit bericht wil ze Estelle mede namens haar nichtje Leonore feliciteren.
'Cousins are friends that will love you forever'
© Princess Madeleine of Sweden
© Foto Kate Gabor, Kungahuset.se
© Foto Kate Gabor, Kungahuset.se
24 februari 2016
Op 24 februari 2016 werden Imre en Kathleen de Habsbourg-Lorraine verblijdt met de geboorte van hun tweede dochtertje. Magdalena, het zusje van Maria-Stella, werd geboren in Luxemburg. Maria-Stella houdt al veel van haar nieuwe zusje en geeft haar zachtjes een kusje.
© Kathleen de Habsburg-Lorraine
27 februari 2016
Voor prinses Alexia eindigt de wintersportvakantie niet zo mooi. Het prinsesje brak haar bovenbeen tijdens het skiën. Prinses Alexia werd per helikopter naar het ziekenhuis vervoert en werd daar geopereerd. De operatie is goed verlopen, maar de prinses zal nog wel enkele dagen in het ziekenhuis moeten verblijven.
© Royaltykids
Albert en Charlene bezochten een rugbywedstrijd op 27 februari. Ze hadden hun zoontje Jacques meegenomen. Jacques vermaakte zich wel met zijn ouders. Wat een lief prinsje is het toch. Hopelijk komt zijn zusje ook snel weer mee.


5 opmerkingen:

 1. Tjonge jonge, waar moet ik beginnen? Wat een heerlijke log. De verjaardagsfoto's uit Zweden zijn weer kostelijk. En leuk om die babyfoto's te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo uitgebreide blog hoor, met super mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke lange log om te lezen! Leuk om al die kleintjes weer te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooie log! Prachtige foto's van de koninklijke familie in Lech, en wat wordt prins Jacques al weer groot!

  BeantwoordenVerwijderen