dinsdag 29 maart 2016

Maart 2016

Maart 2016, en dan vooral 22 maart 2016, is een maand die nooit vergeten zal worden. Niet om de royaltykids, maar om de aanslagen in Brussel. Een gebeurtenis die voor heel Europa een grote schok was. Deze dag zal voor altijd in ons hart blijven, zoals ook koning Phillip van België zei. Ondanks dit verschrikkelijke nieuws, was maart een maand vol royaltykids nieuws. Van een nieuw broertje tot paasbijeenkomsten, veel leesplezier!


1 maart 2016
Prinses Alexia mocht vandaag het ziekenhuis verlaten.
“Prinses Alexia is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis. Het gaat goed met haar; zij zal nu flink moeten werken aan haar revalidatie en ook voorlopig op krukken lopen. Hartelijk dank voor alle wensen van beterschap.” – WA
© Royaltykids
2 maart 2016
Vandaag kwam er ontzettend mooi nieuws. Prinses Victoria en prins Daniel kregen vandaag hun tweede kindje. Een zoontje werd geboren om 20:28 in het Koralinska Universiteitsziekenhuis te Stockolm. Het prinsje was 52 cm lang en woog 3655 gram bij zijn geboorte. Kort na de bevalling hield prins Daniel een toespraak waarin hij vertelde dat moeder en zoon het goed maken. 'Grote' zus Estelle zal pas een dag later ingelicht worden.
© Foto: Anna-Lena Ahlström, kungahuset.se
3 maart 2016
Prinses Estelle kwam vandaag bij hier nieuwe broertje op bezoek. Het bleef niet alleen bij een bezoekje want haar broertje mocht ook mee naar huis. Vanaf deze dag gaat haar broertje ook met een naam door het leven. Opa Carl-Gustaf vertelt: 'Hij heet: Oscar Carl Olof.' Prins Oscar krijgt de titel Hertog van Skane. Oscar is een naam uit de Zweedse koninklijke familie, Carl is een vernoeming naar opa Carl-Gustaf en Olof is een vernoeming naar opa Olle en vader Daniel.
© Foto: The Royal Court, kungahuset.se
Na het bekend maken van de namen klonken er 101 saluutschoten. Tevens werd er een Te Deum gehouden, waarbij de koninklijke familie m.u.v. Victoria en Oscar aanwezig was. 
5 maart 2016
'The Galsey' van Bhutan is alweer een maand oud. Bij een bezoek van Kezan Dorji uit Mezak een dag eerder werden er nieuwe foto's gemaakt. Tevens gaven zijn ouders foto's vrij waarop het prinsje in de armen van zijn oma ligt.
© Foto: His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
© Foto: Koningin Jetsun Pema 
© Foto: His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck 
© Foto: His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
© Foto: Koningin Jetsun Pema 
7 maart 2016
William en Catherine waren op skivakantie geweest in de Franse Alpen. Achteraf werden er foto's vrijgegeven van het gezinnetje in de sneeuw. De foto's zijn al eerder, op 3 maart, gemaakt.Vandaag werd ook de eerste foto van prins Oscar vrijgegeven. Het prinsje is nu net 5 dagen oud en slaapt nog rustig door.
© Foto: The Royal Court, kungahuset.se
8 maart 2016
Prinses Aiko van Japan was met haar ouders bij een documentaire in Tokio. De opbrengst was voor de slachtoffers die gevallen zijn bij de aardbeving in Nepal.
15 maart 2016
'The Galsey' van Buthan zal op 16 april 2016 zijn naam ontvangen, zo maakte de premier van Buthan bekend.
© Foto: Koningin Jetsun Pema 
19 maart 2016
Prinses Estelle kan stralen en dat liet ze weer eens zien op de nieuwe foto die vandaag verscheen. Er verscheen al eerder een soortgelijke foto op een postzegel.
© Foto: Anna-Lena Ahlström, kungahuset.se
Ook prinses Madeleine laat graag zien hoe snel haar kinderen groeien. Madeleine publiceerde een nieuwe foto en 'kan maar niet geloven dat Nicolas inmiddels al 9 maanden oud is.'
© Foto: Princess Madeleine of Sweden
Prinses Alexandra (16) van Monaco was aanwezig bij de  62ste Rose Ball in Monte Carlo.


22 maart 2016
Prinses Aiko van Japan en haar ouders waren op 22 maart bij het JR Nagano Station in Japan.

De Luxemburgse groothertogelijke familie was vandaag op auditie bij de paus. De prinsjes Gabriel en Noah verschenen netjes in pak en prinses Amalia droeg een schattig wit jurkje.

24 maart 2016
Prinses Victoria en prins Daniel willen iedereen bedanken voor de felicitaties ter gelegenheid van de verjaardag van prinses Estelle en de geboorte van prins Oscar. 'Wij waarderen al de zorg en dat zoveel delen onze vreugde', aldus het kroonprinselijk paar. Als bedankje werden er twee nieuwe foto's vrijgegeven.
© Foto: Kate Gabor, kungahuset.se
© Foto: Prins Daniel
25 en 26 maart 2016
Savannah en Isla Phillips waren op 25 maart met hun moeder en oma aanwezig bij de Gatcombe Horse Trials in Stroud. Savannah en Isla genoten niet alleen van de paarden, maar ook het ijsje was erg lekker. Op 26 maart waren Savannah en Isla weer aanwezig, maar deze keer was hun vader erbij.  Ook hun nichtje Mia Tindall kwam met haar vader kijken, naar de wedstrijd die door haar moeder gespeeld werd.

27 maart 2016
Lady Louise en James waren aanwezig bij de jaarlijkse paasmis. De kinderen van prins Edward en prinses Sophie zijn elk jaar aanwezig.28 maart 2016
De Spaanse prinsesjes Leonor en Sofia waren met hun ouders en grootmoeder aanwezig bij de paasmis op tweede paasdag. De prinsesjes braken met de 'jurkjes-traditie' en droegen nu allebei een casual setje.


Prinses Tessy van Luxemburg wenst iedereen een goede Tweede Paasdag en verspreide een foto van haar twee prinsjes. Ook maakte prinses Tessy bekend dat prins Noah op 28 mei zijn communie houdt in de kerk te Nommern. Een leuk detail aan deze kerk is dat prinses Tessy in deze kerk gedoopt is.
© Foto: Tessy de Luxembourg

1 opmerking:

  1. Er kan niets verbeterd worden, wauw, wat een mooie complete log. Savannah, Isla en Mia weer zien vind ik wel erg leuk. Ook George en Charlotte en natuurlijk de Zweedse kids zijn erg schattig.

    BeantwoordenVerwijderen