woensdag 20 april 2016

Babynieuws e.a.!

Het is weer tijd voor beschuit met muisjes. Deze keer hebben prins Carl-Phillip en Sofia een kindje gekregen. Hun zoontje werd gisteravond, 19 april 2016 om 18:25 geboren in het Danderyds ziekenhuis.
© Screenshot
Het geslacht van het prinsje werd niet gelijk bekend gemaakt, dit deed zijn vader tijdens de persconferentie om 21:30. Hij hield het nog even spannend, maar zei daarna dat ze een zoon gekregen had. Het prinsje woog bij zijn geboorte 3595 gram en was 49 cm lang. Carl-Phillip was bij de geboorte aanwezig en heeft de navelstreng doorgeknipt.
© Screenshot
Vandaag op 20 april 2016 mochten het prinsje en zijn moeder het ziekenhuis alweer verlaten. Zoals het een traditie is in Zweden, werd er ook deze keer weer een foto van het vertrek vrijgegeven. We kunnen nog net een klein beetje van het hoofdje van het prinsje zien.
© Foto Kungahuset.se
Morgen zullen de namen en de titel van het prinsje bekend gemaakt worden tijdens een ministerraad. Daarna zal er op 22 april een Te Deum gehouden worden, zodat ook koningin Silvia (die momenteel op reis is) daarbij aanwezig kan zijn. Welke namen verwachten jullie?

Koning Carl-Gustaf en koningin Silvia:
'We zijn extreem blij voor prins Carl-Phillip en prinses Sofia, en we zijn verheugd om opnieuw grootouders te zijn. We hopen dat de ouders genieten van de tijd van het geluk en de vreugde samen met hun zoon.'
Kroonprinses Victoria en prins Daniel:
 'We hopen dat Carl-Phillip en Sofia genieten van deze prachtige eerste dagen met hun pasgeboren zoon en we delen in de vreugde van de nieuwe ouders.'
Prinses Madeleine en Chris O'Neill:
'We zijn verheugd om een nieuw lid van onze familie te verwelkomen en we feliciteren Carl-Phillip en Sofia met hun ouderschap.'
Marie en Erik Hellqvist (ouders Sofia):
We zijn zo blij dat prins Carl-Phillip en onze dochter Sofia hun eerste kindje gekregen hebben. We hebben al erg lang naar een kleinkind verlangd, en nu zijn we allebei erg trots en gelukkig. We wensen de ouders veel geluk samen met het nieuwe lid van de familie en we willen hen helpen en aanmoedigen als grootouders.
Lina en Sara Hellqvist (zussen Sofia):
'We verwelkomen dit nieuwe kleine lid van onze familie met veel plezier en liefde. We hebben er lang naar uit gekeken om tantes te worden en we willen genieten van ons kleine neefje. We wensen het nieuwe gezin het beste en veel geluk!' 

Overig nieuws
Prinses Claire plaatste een nieuwe foto op haar Twitter account. Dit was naar aanleiding van het dagje uit naar een snoepwinkel dat zij met haar man en kinderen had.
Klik HIER voor meer foto's.

Op 4 april werd bekend gemaakt dat de Zweedse prins Oscar op 27 mei 2016 dv. gedoopt zal worden in de Slott kapel van het koninklijk paleis in Stockholm.

De Serres op Laken zijn vanaf 15 april 2016 weer (tijdelijk) geopend. Voor deze gelegenheid werd een nieuwe foto vrijgegeven van de vier prinsenkinderen met hun hondje voor de serre.
© Foto Koninklijk Paleis
Op 15 april vierde koning Filip van België zijn 56e verjaardag. Er werd een nieuwe foto vrijgegeven van hem met zijn jongste dochter prinses Eleonore, die een dag later haar 8ste verjaardag vierde. Tevens werd er een Nederlands- en Franstalig filmpje vrijgegeven waarin ze bedanken voor de felicitaties.
© Foto Koninklijk Paleis
Op zaterdag 16 april opende prinses Sophie het Girlguiding Head Office. De laatste tijd verrast zij ons graag door haar kinderen mee te nemen en ook deze keer kwam dochter Louise mee. Louise genoot zichtbaar van dit 'uitje' en leek zich niet heel erg te storen aan de aanwezig media.

Op 16 april werd tijdens een officiële ceremonie de naam van het Bhutanese kroonprinsje bekend gemaakt. Hij heet Jigme Namgyel Wangchuck.
© Foto's: His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck
Ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van koningin Elizabeth werd er een nieuwe 4-generatiefoto vrijgegeven voor op de postzegel. De foto werd vorig jaar zomer al gemaakt. Op de foto zien we een stralende prins George, die maar al te graag op de stapel boeken ging staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten