dinsdag 10 mei 2016

Koning Carl-Gustaf 70 jaar V

Op 30 april 2016 hoopt de Zweedse koning Carl-Gustaf zijn 70ste verjaardag te vieren. De komende tijd zal royaltykids dan ook in het thema staan van de Zweedse royalty(kids). In de vijfde van de serie 'Koning Carl-Gustaf 70 jaar' een mooi overzicht van opa en oma Carl-Gustaf en Silvia.
Carl-Gustaf en Silvia hebben tot op heden 5 kleinkinderen. Hun dochter kroonprinses Victoria heeft twee kinderen: Estelle (2012) en Oskar (2016). Hun zoon prins Carl-Phillip heeft één kindje: Alexander (2016). Hun jongste dochter prinses Madeleine heeft twee kinderen: Leonore (2014) en Nicolas (2015). Opa en oma Carl-Gustaf en Silvia zijn echte toegenegen grootouders!
Foto (2014) © Anna-Lena Ahlström, kungahuset.se
Prinses Estelle, de oudste kleindochter, is ook de beoogde troonopvolger na haar moeder kroonprinses Victoria. Estelle is ook naar haar oma Silvia vernoemd. Estelle heet voluit Estelle Silvia Ewa Mary. Estelle is een echt familiemeisje zoals we bij openbare aangelegenheden wel zien. Voor elk familielid heeft ze zeker een glimlach en een knuffel over.
Tijdens de doop worden er foto's gemaakt van opa('s en oma's)
Foto © Bruno Ehrs, kungahuset.se
Foto © Bruno Ehrs, kungahuset.se
Foto © Bruno Ehrs, kungahuset.se
Prinses Estelle gaat een dagje uit met mama en opa
Foto © kungahuset.se 
Foto © kungahuset.se 
Foto © kungahuset.se 
Silvia, Estelle en Leonore maken een vrolijke slinger bij opa's verjaardag (30 april 2015)
Foto © Kungahuset.se
Prinses Estelle hangt een beetje tegen haar oma (13 juni 2015)
Foto © Mattias Edwall, Kungahuset.se
Prinses Estelle bij de 70ste verjaardagsviering van haar opa (30 april 2016)
 Foto © Henrik Garlöv, Kungahuset.se 
Na prinses Estelle volgde prinses Leonore. Leonore krijgen wij wat minder te zien bij publieke aangelegenheden, maar ook dan zien we dat opa en oma haar graag een knuffel geven. Opa en oma zullen wel heel blij zijn dat Leonore en haar ouders nu wat dichter bij Zweden (in Londen) wonen.
Carl-Gustaf en Silvia poseren met hun pasgeboren kleindochter
Foto © Prinsessan Madeleine, Kungahuset.se
Een doopfoto met de grootouders
Foto © Anna-Lena Ahlström, kungahuset.se
Na Leonore kwam prins Nicolas. De kinderen van prinses Madeleine en haar man Chris O'Neil volgen kort op elkaar. Madeleine en Chris proberen hun kinderen zo ver mogelijk bij de camera's vandaan op te laten groeien. Gelukkig zien opa en oma ze wel heel veel!
Een trotse opa (en oma's) bij de doop van Nicolas
Foto © Jonas Ekströmer TT, kungahuset.se
Foto © Mattias Edwall, Kungahuset.se
Prins Oskar werd dit jaar geboren. Hij zal op 27 mei gedoopt worden. We hebben het prinsje nog niet veel gezien, maar zijn opa en oma zullen ongetwijfeld erg veel van hem genieten.
Een trotse opa Carl-Gustaf maakt de namen van Oskar bekend
Foto © Kungahuset.se 
Het, tot op heden, laatste kleinkind is Alexander. Hij werd in april 2016 geboren. Van hem is nog geen doopdatum bekend. Van hem hebben we nog maar één foto. Zijn oma was ver weg toen hij geboren werd, maar vertelde wel dat ze erg blij was om hem via een video-telefoongesprek gezien te hebben. 'Hij lag rustig te slapen in de armen van zijn moeder.'
Een wederom trotse opa Carl-Gustaf maakt de namen van Alexander bekend
Foto © Henrik Garlöv, Kungahuset.se
Zoals te zien groeit de 'club' met kleinkinderen gestaag. Wie weet hoeveel kleinkinderen er in de toekomst nog bij mogen komen. Één ding is zeker, Carl-Gustaf en Silvia hebben een warm hart voor hun kleinkinderen. Elk moment om ze te zien en te knuffelen grijpen ze dan ook met beide armen aan. Ook bij de kleinkinderen is goed te zien dat ze erg van hun opa en oma houden. De Zweedse familie is erg close met elkaar!

1 opmerking:

  1. Ik vind de Zweedse familie een fijne familie voor zover ik dat kan zien. De kindjes zijn schattig en we zien (best) veel van ze!

    BeantwoordenVerwijderen