dinsdag 3 mei 2016

Koning Carl-Gustaf 70 jaar verjaardagsviering

De afgelopen (en de komende tijd) stond royaltykids al in het thema van de Zweedse koninklijke familie. Afgelopen week vonden er diverse activiteiten plaats rondom de verjaardagsviering van de Zweedse koning. Hoewel er alleen op zaterdag 30 april royaltykids bij waren, is dit een speciale extra met een uitgebreid verslag van alle verjaardagsactiviteiten.
26 april 2016
Op dinsdag 26 april waren Carl-Gustaf en Silvia aanwezig bij het jaarlijkse verjaardagsconcert in de Koninklijke Kapel van het Koninklijk Paleis.

28 april 2016
Op donderdag 28 april was er een receptie in Prinsessan Sibyllas appartementen. Overheden, organisaties en instellingen kregen de gelegenheid om Carl-Gustaf en Silvia te feliciteren.
Foto © Henrik Garlöv, Kungahuset.se
29 april 2016
Op vrijdag 29 april was er 's middags het Bernadotte programma in de Royal Opera. Diverse academies lieten hier hun samenwerking (Bernadotte) zien.


's Avonds was er een concert en receptie in het Nordic Museum. Na het concert hielden zowel de koning als kroonprinses Victoria een toespraak.


30 april 2016
Zaterdag 30 april begon voor de koninklijke familie met een Te Deum in de Koninklijke Kapel. Kleindochter Estelle was bij deze traditionele dankdienst aanwezig. Andere buitenlandse koninklijke gasten waren: Koningin Margrethe en prinses Benedikte van Denemarken, prinses Takamado van Japan, prins Albert van Monaco, prins Alexander en prinses Katherine van Servië enkoning Juan-Carlos en koningin Sofia van Spanje. Klik HIER voor het programma en HIER voor de volledige gastenlijst.Na het Te Deum ging de koning naar buiten voor feestelijke muziek van de strijdkrachten en de wisseling van de wacht. Tevens was er traditioneel gelegenheid voor kinderen om een bloemetje aan de koning uit te reiken. Om 12.00 werden er 21 saluutschoten afgevuurd van Skeppsholmen.Foto © Henrik Garlöv, Kungahuset.se
Vervolgens nam de familie deel aan de balkonscène, waarbij ook prins Oscar even te zien was.

Na de balkonscène ging de familie in rijtuigen naar de Gouden Zaal in het stadhuis van Stockholm voor een lunch. 
's Middags was er een receptie op het Koninklijk Paleis voor het hof, het parlement, de regering en de presidenten/ministers.
Foto © Henrik Garlöv, Kungahuset.se 
Foto © Henrik Garlöv, Kungahuset.se 
De dag werd afgesloten met een banket in de Zaal van Staat (Koninklijk Paleis). De gasten werden door Carl-Gustaf en Silvia ontvangen in de Pilaar Hall.
De koning en de koningin omringd door de eregasen bij het banket
Foto © Peter Knutson , Kungahuset.se
Rij 1: Koningin Silvia, koning Carl XVI Gustaf 
Rij 2: President Olafur Ragnar Grimsson, mevrouw Dorrit Moussaieff, Koningin Margrethe II
Rij 3: President Sauli Niinistö, Queen Margarita, mevrouw Jenni Haukio, Prins Albert II, Prinses Beatrix, koning Philippe, Koningin Mathilde
Rij 4: koning Simeon II, kroonprins Frederik, Kroonprinses Mary, Kroonprinses Victoria, Prins Daniel, Erfprins Alois, Erfprinses Sophie
Rij 5: Kroonprinses Margareta, prins Carl Philip, prinses Madeleine en de heer Christopher O'Neill
Rij 6: Prince Radu, Prinses Christina, Mrs. Magnuson, kroonprins Alexander, Kroonprinses Katherine, Prinses Benedikte, prinses Hisako Takamado, Prins Andreas van Saksen-Coburg en Gotha
Rij 7: Thomas de Toledo Sommerlath, Ralf de Toledo Sommerlath, General Tord Magnuson, Prinses Margaretha, mevrouw Ambler, Prinses Birgitta van Zweden, Prinses Désirée barones Silfverschiöld, Baron Niclas Silfverschiöld
Rij 8: mevrouw Ewa Westling, Olle Westling, mevrouw Marie Hellqvist, de heer Erik Hellqvist, mevrouw Eva Maria O'Neill

2 opmerkingen:

  1. Mooi overzicht! Altijd leuk als er royals uit verschillende landen bij elkaar komen. Wat is Prinses Estelle toch een heerlijk meisje. Leuk dat ook Prins Oskar even mee was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prinses Estelle is echt een kleuter geworden, ze is zo wijs :) Altijd leuk haar te zien. En haar kleine broertje even zien is ook leuk!

    BeantwoordenVerwijderen