dinsdag 3 mei 2016

Koningsdag 2016!

Op 27 april 2016 was de voltallige Nederlandse koninklijke familie aanwezig bij de jaarlijkse verjaardagsviering van Willem-Alexander. Dit jaar werd de zogeheten koningsdag gevierd in Zwolle. En Royaltykids was daarbij aanwezig.

De koninklijke familie begon met het in ontvangst nemen van de bloemen. Voor de prinsesjes waren er weer mooie polscorsages. De familie woonde op de grote markt een parade bij en ging vervolgens naar het Rodetorenplein of het Sportplein. Hier daagden jong en oud, ervaren en beginners elkaar uit om te sporten. 
Willem-Alexander en Maxima hadden met hun dochtertjes als eerste aandacht voor de paarden en hun gehandicapten berijders (Hoefijzer, Zwolle). Daarna deden de prinsesjes mee aan een voetbaltraining om vervolgens aan boord te gaan naar het laatste onderdeel.
Eenmaal aangekomen op het Broerenkerkplein genoot de familie van een optreden van Typhoon. Na zijn optreden hield de burgemeester een toespraak. Daarna was het woord aan de koning en vervolgens werd er afgesloten met het Wilhelmus. Erg triest om te merken dat mensen amper de tekst kennen van het zesde couplet. Dit zijn toch wel de twee coupletten die altijd gezongen worden, jammer dat dan blijkt dat niet iedereen ze kent!
© Foto's Koninklijke Foto's

2 opmerkingen:

  1. Hey Jacobien, het is je toch gelukt te bloggen. Wilde al zeggen dat je je geen zorgen moest maken, je kunt gewoon wat overslaan. Heel veel succes met leren en je examens. Wat een leuke collages met mooie zelfgemaakte foto's. Super. Groetjes Jenny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om terug te kijken! Leuk gedaan met de collages

    BeantwoordenVerwijderen