maandag 22 augustus 2016

Informatie doop prins Alexander

Op vrijdag 9 september zal de Zweedse prins Alexander in Drottningholm's paleiskapel gedoopt worden. Alexander werd geboren op 19 april 2016 en is de eerste zoon van prins Carl-Phillip en zijn vrouw prinses Sofia. Alexander is het vijfde kleinkind van koning Carl-Gustaf en zijn vrouw koningin Silvia. Tevens is Alexander vijfde in de lijn van troonopvolging. 


De doopdienst op 9 september 2016 zal geleid worden door  aartsbisschop Antje Jackelén, bischop Johan Dahlman en Kapelaan Michael Bjerkhagen. Na de doopdienst is er een receptie voor de genodigden. Deze wordt afgesloten met een lunch.
De gasten en de Koninklijke familie zullen tussen 11:00 en 11:45 aankomen. Om 12:00 zal de doopdienst beginnen. De receptie zal beginnen om 13:00. Prins Alexander zal tijdens zijn doop het traditionele doopkleed dragen, dat ook door zijn neefjes en nichtjes gedragen is bij hun dopen. De familie vraagt om met geschenken te denken aan de prins Carl Philip en Prinses Sofia Foundation  en Project Playground.
© Foto's: Kate Gabor, Kungahuset.se

1 opmerking:

  1. Prachtige foto's van dit lieve ventje. Hem nu echt goed kunnen bewonderen.

    BeantwoordenVerwijderen