donderdag 29 september 2016

Louis en Tessy 10 jaar getrouwd!

Vandaag is het groot feest in Luxemburg. Prins Louis en prinses Tessy zijn namelijk 10 jaar getrouwd. Tessy blikte de afgelopen tijd al veel terug op hun huwelijksdag en vooruit naar deze mijlpaal. Royaltykids wenst het gezinnetje een fijne dag toe. Anja maakte weer een prachtige special voor ons. Veel leesplezier!

Prins Louis en Prinses Tessy van Luxemburg zijn 29 september 216 10 jaar getrouwd
Maar wie zijn zij?
Prins Louis Xavier Marie Wilhelm van Luxemburg is de derde zoon van Groothertog Henri en Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg en is geboren op 3 augustus 1986.  Hij is prins van Luxemburg van Bourbon-Parma en van Nassau. Hij heeft 2 oudere broers, 1 jongere broer en zus te weten: Prins Guillaume (11-11-1981), hij is erf hertog, Prins Felix (03-06-1984), prinses Alexandra (16-02-1991) en prins Sebastian (16-04-1992).

Prins Louis wordt gedoopt op 14 september 1986 en kreeg als peetouders: Prinses Margaretha van Luxemburg en Xavier Sanz

Schoolopleiding Prins Louis: 
- Internationale school in Luxemburg
- Soleis kostschool te Villars sur Ollon, Zwitderland, afgestudeerd in 2005
- Prins Louis spreekt Luxemburgs, Frans, Engels en Duits vloeiend. 
- Hij heeft ook een gedegen kennis van het Spaans.
- Prins Louis ontwikkelde veel belangstelling voor sociale en humanitaire doelen.
- Na een verblijf van twee jaar in de Verenigde Staten, waar prins Louis een training onderging in "Lucht-en Aeronautical Management ", behaalde hij zijn prive-piloot certificaat.
- In mei 2014 is Prins Louis afgestudeerd met een BA in Kunst en Communicatie aan Richmond University, de American International University in Londen.

Tessy Anthony is geboren op 28 oktober 1985 als jongste dochter van Francois en Regine Anthony. Zij heeft een tweelingbroer Ronny en een oudere broer en zus. Haar vader is tegelzetter en haar moeder huisvrouw.
Tessy en Ronny Anthony; Foto: © prinses Tessy of Luxembourg
Schoolopleiding Prinses Tessy: 
- Technische middelbare school in Pétange
- 2003 samen met haar tweelingbroer Ronny het Luxemburgse leger in.
- Ze klom op tot de rang van een onderofficier, Corporal Drivers Permis B. Van maart tot juli 2004 nam ze deel aan een missie in Joegoslavië, Mitrovica, voor de KFOR, de vredesmacht van de NAVO in Kosovo.
- Ze klom op tot de rang van een onderofficier, Corporal Drivers Permis B. Van maart tot juli 2004 nam ze deel aan een missie in Joegoslavië, Mitrovica, voor de KFOR, de vredesmacht van de NAVO in Kosovo.
Foto: © prinses Tessy of Luxembourg
Tessy Anthony ontmoette prins Louis toen zij vanwege een missie in Joegoslavië verbleef en hij daar de troepen inspecteerde. In september 2005 werd bekend dat ze zwanger was van hun eerste kind. Hij was toen negentien en zij bijna twintig jaar oud.

Op 12 maart 2006 beviel ze in Genève van een zoontje, Gabriel Michael Louis Ronny.

 Doop van de kleine Gabriel in de Parochiekerk van Gilsdorf op zaterdag 22 april 2006, die als peetgetuigen meekrijgt: prinses Alexandra, zuster van prins Louis, Ronny Anthonie, een broer van Tessy Anthonie.

Het stel trouwde later dat jaar, op 29 september 2006, in Gilsdorf. Prins Louis gaf met zijn huwelijk zijn rechten op de troon op, net als die van zijn zoon Gabriel en eventuele latere kinderen. Hij behield wel de titel Zijne Koninklijke Hoogheid Prins van Luxemburg, terwijl zijn vrouw en zoon de achternaam de Nassau kregen zonder verdere aanspreektitels. 
   
Op 21 september 2007 beviel Tessy in Luxemburg van een tweede zoon, Noah Guillaume.
Zaterdag 27 oktober 2007 wordt Noah van Nassau gedoopt in de parochiekerk van Gilsdorf. Hij krijgt als peetgetuigen: erf groothertog Guillaume, een broer van zijn vader, en Patti Anthony, een zus van zijn moeder Tessy van Nassau. 


Op 23 juni 2009, de nationale feestdag van Luxemburg, kreeg Tessy bij Groothertogelijk Besluit van haar schoonvader groothertog Hendrik van Luxemburg de titel Hare Koninklijke Hoogheid Prinses van Luxemburg. Haar zoons kregen op hetzelfde moment van hun opa de titel Zijne Koninklijke Hoogheid Prins van Nassau.

Prins Louis woonde met zijn gezin in Melbourne in de Amerikaanse staat Florida, waar de prins Aeronautics and Aregnaulicaal Management studeert aan The Florida Institute of Technologie. Inmiddels woont het gezin in Londen. Bij regelmaat komt de prins met zijn gezin naar Luxemburg om aanwezig te zijn bij familieaangelegenheden.

2012: bij huwelijk van zijn oudste broer Guillaume 20 oktober 2012 

Verloving van zijn broer Felix 13 december 2012

Wat gevolgd wordt met een huwelijk in 2013:   

2014: 24 mei doet Gabriel zijn 1e Communie In de l'Eglise Saint-Michel de Luxembourg. Zijn peter, Ronny Antony, en zijn meter, Prinses Alexandra.

Bij de doop van nichtje Prinses Amalia, dochtertje van zijn broer Felix 2014

Prins Noah doet zijn 1e Communie op 28 mei 2016 in de kerk van Nommern, de kerk waar zijn moeder prinses Tessy is gedoopt.  Prinses Tessy plaatste enkele foto’s op haar eigen Instagram account. 
Foto: © prinses Tessy of Luxembourg
 Prins Gabriel vierde 10 maart 2016 zijn 10e verjaardag.
Foto: © prinses Tessy of Luxembourg

2 opmerkingen: