zaterdag 22 juli 2017

Zomer 2017

De zomertijd breekt alweer aan. Een periode die zich hier vooral kenmerkt door wat meer rust en de berichten over fotosessies.Er zullen meerdere activiteiten in deze zomer voor de royaltykids plaats gaan vinden. Het zal mij niet lukken om overal uitgebreid over te berichten, daarom zal dit een verzamelblog worden, waarin over de meeste activiteiten een kort bericht geplaatst zal worden. Over enkele grote gebeurtenissen zal bij genoeg foto's ook een apart bericht geplaatst worden. In deze blog zal dan een link naar het grote bericht te vinden zijn.
© RVD/fotograaf ANP
Periode juni - augustus 2017
(Wordt elke keer ge-update)
5 juni 2017
Margrethe en Henrik van Denemarken mogen herdenken alweer 50 jaar getrouwd te zijn. Omringd door hun kinderen en kleinkinderen onthulden zij een beeld, ontworpen door prins Henrik.

6 juni 2017
Bijna elk land kent wel iets als een Nationale Feestdag. Voor Zweden valt deze dag op 6 juni. Prinses Estelle en prins Oscar mogen ook een kleine 'rol' vervullen door te poseren voor de nieuw vrijgegeven foto's. Daarnaast gaat prinses Estelle vaak ook mee tijdens de rondrit in de koetsen.
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
8 juni 2017
Dat de kinderen van Tatiana en Andrea Casiraghi, Sacha en India, regelmatig de rol van model op zich nemen is niet onbekend. Op 8 juni kwamen er weer nieuwe foto's naar buiten. Dit keer poseerden zij, samen met hun moeder, voor het merk babydior.

10 juni 2017
De zomer is een tijd waarin de royals veel ''op vakantie'' gezien worden. Zo zagen we dat prinses Elena op 10 juni een ritje te paard maakte met haar dochter Victoria Frederica in Sotogrande.


11 juni 2017
De kleinkinderen van prinses Anne zien we eigenlijk alleen bij allerhande wedstrijden. Zo ook weer op 11 juni. Mia Tindall en Isla Phillips waren samen met hun familie, o.a. prins William, aanwezig bij een polofestival in Gloucester. Of de kinderen (en hun begeleiders) veel van de wedstrijd gezien hebben, blijft een vraag. Maar een feit is wel dat er flink gestoeid werd.


15 juni 2017
Prins Nikolai van Zweden mocht alweer 2 kaarsjes uitblazen.

17 juni 2017
Trooping the Colour, een Brits feest ter ere van de verjaardag van koningin Elizabeth. Ook dit jaar waren George en Charlotte weer op het balkon aanwezig om te zwaaien en de vliegtuigen te bewonderen. Savannah en Isla Phillips maakten dit jaar hun debuut op het balkon!

22 juni 2017
De Zweden staan er om bekend dat zij gul zijn in het vrijgeven van mooie kiekjes van de jongste generatie. Vandaag werden er tedere foto's vrijgegeven van Estelle en Oscar met een vriendelijke groet voor het 'mid-zomerfeest'.
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
Een bijzonder debuut dit jaar tijdens de derde dag van het ''Royal Ascot'' in Groot-Brittanië. Prinses Haya had haar dochter meegenomen. (Op de foto rechts, met blauwe ''vlinderhoedje'')


23 juni 2017
In Monaco wordt het balkon nog veel gebruikt. Vooral Jacques en Gabriella nemen geregeld een kijkje naar activiteiten vanaf het balkon. Ook op 23 juni waren zij op deze wijze aanwezig bij de viering van Saint Jean.

29 juni 2017
Koningin Paola viert haar 80ste verjaardag alvast vooruit. Met haar kinderen en (achter-)kleinkinderen kreeg zij een concert aangeboden namens de Stichting Koningin Paola, Missing Children Europe en de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

30 juni 2017
Bijna weer een nieuwe maand! Dat betekent dat er een nieuwe foto voor de desktopkalender vrijgegeven wordt door het Bhutanese koningshuis. Deze keer is het onderwerp dokter kroonprins Jigme. Het prinsje van ruim een jaar poseert schaterlachend met een stethoscoop en een spuit in zijn hand. Het leuke aan de foto is dat dit een bedankje is naar de zorgmedewerkers.
© Yellow Bhutan
Paardrijden is een populaire sport onder de royals. En niet alleen in Engeland. Ook de Deense prinses Isabella maakt graag een rit op haar paard. 
© Kroonprinses Mary
4 juli 2017
Koningin Sonja van Noorwegen heeft haar 80ste verjaardag ook mogen vieren in het bijzijn van haar kinderen en kleinkinderen. Haar kleinkinderen mochten een mooi beeld van koningin Sonja onthullen.

7 juli 2017
 De eerste fotosessie is al weer geweest. De Nederlandse prinsessen Amalia, Alexia en Ariane mochten de spits afbijten op vrijdag 7 juli. (Een verrassende fotosessie)
© RVD/fotograaf ANP
8 juli 2017
Sacha en India Casiraghi waren bruidskinderen bij het huwelijk van Ernst August jr. von Hannover en Ekaterina Malysheva.


14 juli 2017
Vandaag en morgen viert de Zweedse kroonprinses Victoria haar 40e verjaardag. Een waar feest, waarbij ook de kinderen volop in de schijnwerpers staan. Estelle neemt de hele dag deel aan het programma, zelfs aan het concert. (Prinses Victoria 40 jaar ~ 14 juni 2017)

15 juli 2017
Vandaag was er voor het publiek weer gelegenheid om prinses Victoria te feliciteren met haar verjaardag. Er wordt ruim de tijd genomen voor het toegestroomde publiek op Solliden. Alvorens houden Carl-Gustaf en Victoria beiden een toespraak en is er een luid 'hoera' te horen.

16 juli 2017
Christian, Isabella, Vincent en Josephine waren aanwezig bij een paardenevenement.


17 juli 2017
Vandaag starten George en Charlotte met hun ouders het bezoek aan Polen en Duitsland.


19 juli 2017
Na Polen is Duitsland aan de beurt. George en Charlotte arriveren met hun ouders op Berlijn Militair Airport.


21 juli 2017
Op de laatste dag van het bezoek aan Duitsland brengen George en Charlotte met hun ouders een bezoek aan enkele helikopters, voordat zij zelf het vliegtuig richting huis instappen.


In België waren Elisabeth, Gabriel, Emmanuel en Eleonore weer aanwezig bij de Nationale Feestdag.


22 juli 2017
Prins George van Engeland viert zijn 4e verjaardag weer thuis.


Wordt vervolgd;
i.v.m met vakantie kan het even duren voor het nieuwste nieuws ertussen te vinden is.

2 opmerkingen:

  1. Leuk, kort en bondig verslagje. Ik wil alle lezers een hele fijne vakantie toewensen met veel plezier, zon en voortie, hoe men die ook viert, thuis, in het binnen -en/0f buitenland.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik bedoel dus ontspanning ipv voortie typfoutje, sorry.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik ben benieuwd naar jouw reactie. Wat vind je van deze log en wat kan er nog verbeterd worden?