woensdag 16 augustus 2017

Eerste schooldag in Denemarken

Een eerste schooldag is en blijft meestal erg spannend. Het ene kind went sneller dan het andere kind en de één is er veel eerder echt aan toe om te gaan. Wat geldt voor alle kinderen, dus ook voor de royaltykids. Dit nieuwe schooljaar (2017-2018) gaat de jongste generatie van de Deense koninklijke familie ook compleet naar school. Vincent, Josephine en Athene starten dit jaar in de eerste groep. Grote rugtassen gaan al mee en ook de pers is aanwezig bij het vertrek vanaf huis.
Embed from Getty Images
Athene startte eerder op school dan Vincent en Josephine. Athene (5) ging op 11 augustus voor het eerst naar de Sct. Joseph Søstrenes school. Ook Athene poseerde met haar ouders voor vertrek vanaf thuis in Klampenborg. Athene vond al die media aandacht maar niets. Wel kan ze al haar naam schrijven, maar lezen is nog net te moeilijk.
© Prinses Marie
De tweeling, Vincent en Josephine (6), startten op 15 augustus aan de Tranegård-school in Hellerup. Josephine leek het allemaal wel een mooi avontuur te vinden, maar Vincent had er duidelijk meer moeite mee. En het was ook extra spannend. De tweeling is namelijk altijd samen te vinden, maar gaan wel in twee verschillende groepen starten op school. Josephine gaat naar groep A en Vincent gaat naar groep B.
Embed from Getty Images
In Denemarken is de pers altijd alleen maar welkom bij het vertrek vanaf huis. Er wordt dan even geposeerd en vaak is er kort de gelegenheid tot vragen stellen. Een verstandige traditie, de spanning op school loopt toch nog een stuk hoger op dan thuis bij de voordeur. Het laatste afscheid op school is het moeilijkst en vind zo zonder camera's plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten