dinsdag 29 augustus 2017

Zomer 2017

De zomertijd breekt alweer aan. Een periode die zich hier vooral kenmerkt door wat meer rust en de berichten over fotosessies.Er zullen meerdere activiteiten in deze zomer voor de royaltykids plaats gaan vinden. Het zal mij niet lukken om overal uitgebreid over te berichten, daarom zal dit een verzamelblog worden, waarin over de meeste activiteiten een kort bericht geplaatst zal worden. Over enkele grote gebeurtenissen zal bij genoeg foto's ook een apart bericht geplaatst worden. In deze blog zal dan een link naar het grote bericht te vinden zijn.
© RVD/fotograaf ANP
Periode juni - augustus 2017
(Wordt elke keer ge-update)
5 juni 2017
Margrethe en Henrik van Denemarken mogen herdenken alweer 50 jaar getrouwd te zijn. Omringd door hun kinderen en kleinkinderen onthulden zij een beeld, ontworpen door prins Henrik.

6 juni 2017
Bijna elk land kent wel iets als een Nationale Feestdag. Voor Zweden valt deze dag op 6 juni. Prinses Estelle en prins Oscar mogen ook een kleine 'rol' vervullen door te poseren voor de nieuw vrijgegeven foto's. Daarnaast gaat prinses Estelle vaak ook mee tijdens de rondrit in de koetsen.
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
8 juni 2017
Dat de kinderen van Tatiana en Andrea Casiraghi, Sacha en India, regelmatig de rol van model op zich nemen is niet onbekend. Op 8 juni kwamen er weer nieuwe foto's naar buiten. Dit keer poseerden zij, samen met hun moeder, voor het merk babydior.

10 juni 2017
De zomer is een tijd waarin de royals veel ''op vakantie'' gezien worden. Zo zagen we dat prinses Elena op 10 juni een ritje te paard maakte met haar dochter Victoria Frederica in Sotogrande.


11 juni 2017
De kleinkinderen van prinses Anne zien we eigenlijk alleen bij allerhande wedstrijden. Zo ook weer op 11 juni. Mia Tindall en Isla Phillips waren samen met hun familie, o.a. prins William, aanwezig bij een polofestival in Gloucester. Of de kinderen (en hun begeleiders) veel van de wedstrijd gezien hebben, blijft een vraag. Maar een feit is wel dat er flink gestoeid werd.


15 juni 2017
Prins Nikolai van Zweden mocht alweer 2 kaarsjes uitblazen.

17 juni 2017
Trooping the Colour, een Brits feest ter ere van de verjaardag van koningin Elizabeth. Ook dit jaar waren George en Charlotte weer op het balkon aanwezig om te zwaaien en de vliegtuigen te bewonderen. Savannah en Isla Phillips maakten dit jaar hun debuut op het balkon!

22 juni 2017
De Zweden staan er om bekend dat zij gul zijn in het vrijgeven van mooie kiekjes van de jongste generatie. Vandaag werden er tedere foto's vrijgegeven van Estelle en Oscar met een vriendelijke groet voor het 'mid-zomerfeest'.
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
©  Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se
Een bijzonder debuut dit jaar tijdens de derde dag van het ''Royal Ascot'' in Groot-Brittanië. Prinses Haya had haar dochter meegenomen. (Op de foto rechts, met blauwe ''vlinderhoedje'')


23 juni 2017
In Monaco wordt het balkon nog veel gebruikt. Vooral Jacques en Gabriella nemen geregeld een kijkje naar activiteiten vanaf het balkon. Ook op 23 juni waren zij op deze wijze aanwezig bij de viering van Saint Jean.

29 juni 2017
Koningin Paola viert haar 80ste verjaardag alvast vooruit. Met haar kinderen en (achter-)kleinkinderen kreeg zij een concert aangeboden namens de Stichting Koningin Paola, Missing Children Europe en de Muziekkapel Koningin Elisabeth.

30 juni 2017
Bijna weer een nieuwe maand! Dat betekent dat er een nieuwe foto voor de desktopkalender vrijgegeven wordt door het Bhutanese koningshuis. Deze keer is het onderwerp dokter kroonprins Jigme. Het prinsje van ruim een jaar poseert schaterlachend met een stethoscoop en een spuit in zijn hand. Het leuke aan de foto is dat dit een bedankje is naar de zorgmedewerkers.
© Yellow Bhutan
Paardrijden is een populaire sport onder de royals. En niet alleen in Engeland. Ook de Deense prinses Isabella maakt graag een rit op haar paard. 
© Kroonprinses Mary
4 juli 2017
Koningin Sonja van Noorwegen heeft haar 80ste verjaardag ook mogen vieren in het bijzijn van haar kinderen en kleinkinderen. Haar kleinkinderen mochten een mooi beeld van koningin Sonja onthullen.

7 juli 2017
 De eerste fotosessie is al weer geweest. De Nederlandse prinsessen Amalia, Alexia en Ariane mochten de spits afbijten op vrijdag 7 juli. (Lees ook: Een verrassende fotosessie)
© RVD/fotograaf ANP
8 juli 2017
Sacha en India Casiraghi waren bruidskinderen bij het huwelijk van Ernst August jr. von Hannover en Ekaterina Malysheva.


14 juli 2017
Vandaag en morgen viert de Zweedse kroonprinses Victoria haar 40e verjaardag. Een waar feest, waarbij ook de kinderen volop in de schijnwerpers staan. Estelle neemt de hele dag deel aan het programma, zelfs aan het concert. (Lees ook: Prinses Victoria 40 jaar ~ 14 juni 2017)

15 juli 2017
Vandaag was er voor het publiek weer gelegenheid om prinses Victoria te feliciteren met haar verjaardag. Er wordt ruim de tijd genomen voor het toegestroomde publiek op Solliden. Alvorens houden Carl-Gustaf en Victoria beiden een toespraak en is er een luid 'hoera' te horen.

16 juli 2017
Christian, Isabella, Vincent en Josephine waren aanwezig bij een paardenevenement.


17 juli 2017
Vandaag starten George en Charlotte met hun ouders het bezoek aan Polen en Duitsland.


19 juli 2017
Na Polen is Duitsland aan de beurt. George en Charlotte arriveren met hun ouders op Berlijn Militair Airport.


21 juli 2017
Op de laatste dag van het bezoek aan Duitsland brengen George en Charlotte met hun ouders een bezoek aan enkele helikopters, voordat zij zelf het vliegtuig richting huis instappen.


In België waren Elisabeth, Gabriel, Emmanuel en Eleonore weer aanwezig bij de Nationale Feestdag.


22 juli 2017
Prins George van Engeland viert zijn 4e verjaardag weer thuis.

Prins Felix van Denemarken viert zijn 15e verjaardag.

24 juli 2017
De Zweedse koninklijke familie wenst iedereen een fijne zomer toe. Bij de hartelijke wensen werd een nieuwe foto toegevoegd, gemaakt op 15 juli.

28 juli 2017
Gabriella en Jacques van Monaco wonen met hun ouders de opening van het schip 'Yersin' bij.

4 augustus 2017
Victoria Frederica was met haar moeder, prinses Elena, en haar oma, koningin Sofia, aanwezig op de 5e dag van de 36e editie van Copa del Rey Mapfre Sailing Cup.
Embed from Getty Images

Mia Tindall was aanwezig bij de eerste dag van het Festival Of British Eventing in Gatcombe Park, samen met haar ouders.
Embed from Getty Images

5 augustus 2017
Mia Tindall was aanwezig bij de tweede dag van het Festival Of British Eventing in Gatcombe Park, samen met haar ouders.
Embed from Getty Images

Victoria Frederica en Felipe Juan waren aanwezig op de 6e dag van de 36e editie van Copa del Rey Mapfre Sailing Cup.
Embed from Getty Images

6 augustus 2017
Mia Tindall was aanwezig bij de derde dag van het Festival Of British Eventing in Gatcombe Park, samen met haar ouders.
Embed from Getty Images

Leonor en Sofia brachten met hun ouders een bezoek aan het Can Prunera Museum In Soller op Mallorca. Daarnaast maakte het koppel een stadswandeling.
Embed from Getty Images

8 augustus 2017
De opa van Amalia, Alexia en Ariane, Jorge Zorreguieta is vandaag op 89-jarige leeftijd overleden. Hij leed al gedurende langere tijd aan leukemie. De begrafenis zal door de prinsessen bijgewoond worden en vind besloten plaats. Wij wensen de prinsessen en hun familie veel sterkte toe met dit verlies en hopen dat de media hen deze tijd met rust zal laten. Er zal in ieder geval niets over op deze website geplaatst worden.

11 augustus 2017
Prinses Athene beleefde haar spannende eerste schooldag. (Lees ook: Eerste schooldag in Denemarken)
© Prinses Marie
15 augustus 2017
In Denemarken is het schooljaar weer van start gegaan. Dit jaar gaan ook prins Vincent en prinses Josephine voor het eerst naar de basisschool. (Lees ook: Eerste schooldag in Denemarken)
Embed from Getty Images

19 augustus 2017
Gabriella en Jacques van Monaco brachten met hun moeder een bezoek aan Otto Foundation in Monte-Carlo. Gabriella kreeg er zowaar een hele officiële taak toegewezen als 'uitdeler'.

21 augustus 2017
Ook prinses Alexia start aan het voortgezet onderwijs. Koning Willem-Alexander maakte, net als bij haar oudere zus Amalia, weer een foto en een filmpje van Alexia's vertrek bij de Eikenhorst. Prinses Alexia volgt haar zus naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.
© RVD: Z.M. de Koning
24 augustus 2017
Prinses Marie zet zich in voor de strijd tegen voedselverspilling. Haar kinderen kregen daarom een lunchpakket mee, waarin resten van het avondeten, de dag eerder, waren verwerkt.
© Prins Joachim
27 augustus 2017
Prinses Madeleine van Zweden en Chris O´Neil verwachten hun derde kindje in maart 2018. Een broertje of zusje voor Leonor en Nicolas en te zijner tijd alweer het 7e kleinkind van Carl-Gustaf en Silvia.
Embed from Getty Images

28 augustus 2017
Prins Nikolai van Denemarken mocht zijn 18e verjaardag vieren. 18 is een bijzondere verjaardag, zo mag je ineens alles zelf gaan regelen, maar als prins komen er ook bijzondere geschenken bij kijken. Zo als bijvoorbeeld een verjaardagsviering op een jacht gekregen van je oma en de Orde van de Olifant.
Embed from Getty Images

31 augustus 2017
Zweden kent er weer een nieuwe prins bij. Vandaag werd het broertje van prins Alexander geboren, en dus het tweede zoontje van Carl-Phillip en Sofia.

De gravinnen Eloise en Leonore waren met hun grootmoeder en nichtje aanwezig bij een dansvoorstelling 'Free to move'
Embed from Getty Images

7 opmerkingen:

 1. Leuk, kort en bondig verslagje. Ik wil alle lezers een hele fijne vakantie toewensen met veel plezier, zon en voortie, hoe men die ook viert, thuis, in het binnen -en/0f buitenland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik bedoel dus ontspanning ipv voortie typfoutje, sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's van Mia Tindall en ook van de 2 kinderen van prinses Elena vabn spanje zijn erg leuk en wat worden ze groot allemaal. Ja, gelukkig maar en het Koninklijk paar wens ik veel kracht en sterkte toe om het verlies van vader, opa Zorreguieta te verwerken. En dit geldt uiteraard ook voor de familie Zorreguieta zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dit mooi gemaakt; er gebeurd veel deze periode. Wat wordt Mia Tindall groot. En George en Charlotte die mee mochten, genieten :) Leuke vrolijke verjaardagsfoto van George is het. Verdrietig nieuws over de vader van koningin Máxima.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi die foto van prinses alexia op de fiets naar school en nog mooier vind ik de traditie, eerst prinses Amalia, nu nummer 2 en straks over 2 jaar nummer 3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De nieuwe aanwinst van prinses Madeleine wordt het 7e kleinkind van Koning Carl Gustav en Koningin Silvia i.p.v het 7e achterkleinkind. Zover zijn ze nog niet. en mooie foto's van de 18 jarige prins uit Denemarken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graasg gedaan Jacobien, Je hebt dan ook een vrolijke en leuke site, die ik graag bezoek.

   Verwijderen