woensdag 6 september 2017

Gabriel Carl Walther geboren!

Zweden kent er weer een nieuwe prins bij. Op donderdagochtend 31 augustus 2017, om 11:24, is prinses Sofia bevallen van een tweede zoon. De bevalling verliep vlot en het was de trotse vader Carl-Phillip die de navelstreng mocht doorknippen. De pasgeborene woog 3400 gram en was 49 centimeter lang. Zoals gewoonlijk werden de felicitaties van de familie ook dit keer weer publiekelijk gedeeld. Zo wensen de trotse opa en oma, Carl-Gustaf en Silvia, ''het hele gezin een fijne en harmonieuze tijd samen.'' Victoria en Daniel: ''We verwelkomen met blijdschap een nieuw lid van de familie.'' Madeleine en Chris heten hun neefje welkom en ''we kunnen niet wachten om hem te ontvangen in de familie.'' Carl-Phillip meldde tijdens de persconferentie dat ze een goede naam hebben voor het prinsje, maar deze zal pas maandag bekend gemaakt worden.

Een dag later, op vrijdag 1 september, mochten moeder en zoon het ziekenhuis weer verlaten. Dat is het moment waarop er in Zweden de eerste foto komt van de ouders met de baby in de maxi-cosi. Er is nog niet veel van het kleine prinsje te zien.
© Foto: Kungahuset.se 
Op maandagochtend 4 september 2017 werden de namen en de titel van het prinsje bekend gemaakt. Tijdens de speciale raadsvergadering maakt opa Carl-Gustaf bekend dat zijn kleinzoon de namen Gabriel Carl Walther gekregen heeft. Gabriel is een vrij gekozen naam, Carl een traditionele naam in de Zweedse familie en Walther een vernoeming naar de vader van oma Silvia. Gabriel is de hertog van Dalarna.
Embed from Getty Images
Na het bekend maken van de naam vindt het Te Deum plaats in de kapel van het Koninklijk Paleis. Helaas waren er deze keer geen prinsjes of prinsesjes bij aanwezig.
Embed from Getty Images

Update:
Inmiddels is de eerste officiële foto van de vijf dagen oude prins vrijgegeven. Gabriel ligt heerlijk te slapen terwijl zijn vader een foto maakt.

4 opmerkingen:

 1. Leuk dat er weer een prinsje bij is! Ik had de naam Carl verwacht, maar Gabriel vind ik wat minder en niet origineel. Maar ach, het is weer een schatje en ik hoop dat we hem snel beter te zien krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig nieuws! Mooie foto's. Ik vind dat je al beetje het gezicht van Alexander erin kunt zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De namen zijn echt mooi, passen ook goed bij die van Alexander. Mooi dat ze in Zweden zoveel met een geboorte bezig zijn (Te Deum).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig nieuws en eerder dan verwacht!!! Mooie prinsje is het met mooie namen!!! Van harte gefeliciteerd!!!

  BeantwoordenVerwijderen