vrijdag 1 september 2017

Koninklijke dopen 01 - Felipe Juan

Koninklijke dopen zijn en blijven van alle tijden. Van vroeger tot nu toe is het nog steeds gebruikelijk dat de pasgeborenen - hetzij op oudere leeftijd - gedoopt worden. De komende tijd zal er regelmatig teruggeblikt worden op dopen van royaltykids van zowel korter als langer geleden. Heb je een doop die je graag nog eens wilt zien? Laat het gerust weten in de reacties. Ook zelfgemaakte foto's zijn van harte welkom!

In deze eerste aflevering van de serie 'Koninklijke dopen' gaan we terug in de tijd naar 1998. Op 4 oktober werd de toen drie maanden oude Felipe Juan gedoopt. Felipe is de oudste zoon van Elena en Jaime de Marichalar y Saenz de Tejada (inmiddels gescheiden) en tevens het eerste kleinkind van koning Juan-Carlos en Sofia.
 Embed from Getty Images
Felipe werd geboren op 17 juli 1998 en kreeg twee jaar later een zusje, Victoria Frederica (9 september 2000). Felipe werd vernoemd naar zijn oom, de huidige koning Felipe van Spanje en zijn tweede naam naar zijn opa. Een vrij bijzondere keuze, meestal wordt eerst één van de grootouders vernoemd, alvorens de ooms en tantes aan de beurt komen.
Embed from Getty Images

Felipe Juan wordt ook in de media nauwlettend gevolgd. Zo werd er uitgebreid bericht over de keer dat hij in zijn voet schoot en zijn huidige bewuste schoolkeuze. Hij wil namelijk gaan studeren in Spanje, in plaats van het gebruikelijke studeren in het buitenland om media-aandacht te mijden. 
Embed from Getty Images

1 opmerking:

  1. Mooi logje over Felipe Juan! Het liefst zie ik nog meer logjes met 'oudere' foto's (zoals van de Griekse little royals of Belgische, alles voor 2003 ;) is voor mij onbekender).

    BeantwoordenVerwijderen