donderdag 21 december 2017

Kerstverrassing

Wat kan een jaar toch ontzettend snel voorbij gaan. Een jaar voor mooie en dierbare herinneringen. En dan staan de kerstdagen weer voor de deur. Achter bijna elke deur wordt er wel iets aan een kersttraditie gedaan en de royals doen daar ook aan mee. Het is een drukte met nieuws van en over de royaltykids. Ik zocht naar een klein momentje tijd om een kerstverrassing te bezorgen aan de trouwe lezers. Een heerlijke foto en nieuws bericht om van te genieten met een kop warme thee.

In Engeland is het niet stil geweest de laatste tijd met geruchten en natuurlijk groot nieuws. Een verloving voor prins Harry en Meghan met dus een huwelijk in het vooruitzicht. En dat vooruitzicht brengt ons weer terug naar het hoofdthema: royaltykids. Want neefjes en nichtjes zijn bij een huwelijk toch wel minimaal aanwezig en vaak zelfs met een belangrijke rol. De komende tijd mogen George en Charlotte dus weer oefenen voor een volgende bruiloft.
Embed from Getty Images

Maar zover is het nog niet. Het moet nog kerst worden en kerst kent ook in Groot-Brittanië de nodige tradities binnen de koninklijke familie. Zo was de koninklijke familie op 20 december alvast bij een. Ook o.a. George, Charlotte, Louise, James Savannah en Isla mochten aanwezig zijn.
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Kerstbijeenkomsten kennen ze in België ook. Op 20 december waren Elisabeth, Gabriel, Emmanuel, Eleonore, Aymeric, Nicolas en Laetitia-Maria aanwezig bij het jaarlijkse kerstconcert in het Koninklijk Paleis.
Embed from Getty Images

Henrik en Athene kregen we deze maand wel op een hele mooie manier te zien. Zij waren met hun moeder, Marie, aanwezig bij het aansteken van kaarsen tijdens de World Aids Day op 1 december.
Embed from Getty Images

Doopdiensten in Zweden, van die foto's worden we erg blij. Op 1 december werd het nog even jongste kleinkind van de koning gedoopt. 
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

En natuurlijk gebeurde er de laatste tijd veel meer waar nog niet over geschreven is. Helaas ontbreekt de tijd om hier allemaal over te berichten.

Kerstkaarten/wensen
Een andere heel bekende traditie rondom kerst en oud & nieuw is het versturen van kerstkaarten. Ook door de meeste royals wordt dit al dan niet privé gedaan. Een overzicht van de tot op heden bekende kerstkaarten of foto's voor kerstkaarten. Een aanvulling in reacties wordt natuurlijk gewaardeerd.
Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

2 opmerkingen:

 1. Wat een leuke samenvatting met mooie foto's heb je gemaakt; geweldig mooi. en ook een prachtige mooie foto van de kerstkaart van het Zweeds koninklijk gezin. (De eerste dan, want die in de sneeuw kende ik al) maar wel heel mooi.
  En dat de tijd je ontbreekt, je hebt dit mooi goed gemaakt met deze geweldige mooie foto's.

  Ik wens jouw en je familie Fijne Kerstdagen toe en een heel gelukkig Nieuwjaar met veel Royalty kindernieuws.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jacobien!
  Wat leuk om zo van je te horen. Echt een kerstverrassing. Wat een mooie foto's in dit logje. Met mijn favoriete Royalkids. Ik wens je hele goede kerstdagen en de allerbeste wensen voor 2018. Groetjes van Jenny.

  BeantwoordenVerwijderen